Регионалният исторически музей в Русе се включва с инициатива в

...
Регионалният исторически музей в Русе се включва с инициатива в
Коментари Харесай

Русенският музей се включва с инициатива в Седмицата на бащата

Регионалният исторически музей в Русе се включва с самодейност в Седмицата на бащата, която се организира до 12 ноември.

Това оповестиха от културната институция в града, представени от Българска телеграфна агенция.

През целия съботен ден къщата-музей "Баба Тонка " и римската цитадела Сексагинта Приста в Русе ще чакат своите дребни гости и техните бащи. Те ще могат да се включат в познавателна игра, създадена от музеен възпитател.

Децата ще търсят разнообразни експонати в посочените обекти. Любопитните откриватели ще бъдат подкрепени от авансово направени въпроси, имащи за цел да улеснят и насочат участниците към съответния предмет.

За всички, които приключат сполучливо своето търсене, са готови изненади.

Освен увлекателен темперамент съботната самодейност има и просветителна устременост. Тя цели да приобщи децата към музейните пространства, да опише по занимателен и подобаващ за техните усещания метод повече за личността на Баба Тонка и фамилия Обретенови, за основаването на музея и намиращите се в него експонати. Посредством метода на играта момчетата и девойките ще научат също повече за римското завещание в Русе и района.

Децата и техните татковци ще могат да посетят в събота къщата-музей "Баба Тонка " и Сексагинта Приста на символичната цена от по лев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР