Регионалният директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс

...
Регионалният директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс
Коментари Харесай

СЗО вижда реалистичен край на играта за пандемията

Регионалният шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клуге съобщи в четвъртък, че настоящето положение на пандемията Covid-19 може да обезпечи условия за " реален завършек на играта ".

Той уточни, че имунизационното покритие, както и имунитетът, добит от възпаление с ковид, съчетани с по-ниската тежест на разновидността Омикрон и наклонност на вируса да се популяризира по-слабо при по-топло време, " ни дават опция за дълъг интервал на мира и доста по-високо равнище на отбрана на популацията против всякакво наново повишаване на предаването на ковид, даже при по-вирулентен вид ".

" Този ​​период на по-висока отбрана би трябвало да се преглежда като " помирение ", което може да ни донесе " дълготраен мир “, само че в случай че страните от европейския район продължат да имунизират популацията си, " насърчавайки държанието на самоотбрана и самостоятелна отговорност “, отбрана на уязвимите и усилване на наблюдението за разкриване на нови разновидности, означи представителят на СЗО за Европа.
свързани новини45972преди 14 часа
" Благодарение на високата степен на имунизация и насъбрания натурален имунитет от Омикрон удобната сезонна пауза с отминаване на зимата и по-ниската настъпателност на разновидността Омикрон Европа може да овладее пандемията ".

" Вярвам, че е допустимо да се отговори на нови коронавируси разновидности, които неизбежно ще се появят – без наново инсталиране на разрушителните ограничаващи ограничения, от които се нуждаехме преди “, добави Клуге.

Ханс Клуге означи, че през предходната седмица е имало 12 милиона нови случая на ковид в европейския район на СЗО, което е най-високият общ седмичен брой от началото на пандемията. Той сподели, че скокът е провокиран от извънредно инфекциозния вид Омикрон, само че уточни, че приемите в болнични отделения за интензивно лекуване не са се нараснали доста.

От организацията показаха терзание, че подвариантът на Омикрон BA.2 е открит в пет африкански страни. Той се улавя по-трудно от тестванията, само че към този момент няма данни да провокира по-остра форма на болестта.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР