Германският канцлер Олаф Шолц се срещна с френския президент Еманюел

...
Германският канцлер Олаф Шолц се срещна с френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Тайната вечеря бе между Шолц и Макрон преди визитата на Си Дзинпин в Европа

Германският канцлер Олаф Шолц се срещна с френския президент Еманюел Макрон на вечеря в Париж, на която разискаха Европейския съюз и политиката му по отношение на Китай, преди идването на китайския президент Си Дзинпин в Европа, написа брюкселският портал Politico. Тайната среща на двама видни водачи на Европейски Съюз, единствено дни преди визитата на китайския президент се разказва като получастно събитие: Шолц и брачната половинка му Брита Ернст са на къса отмора във френската столица.

Шолц и Макрон, както беше посочено, са имали няколко различия през предходните години, последния път през февруари, когато френският президент отвори вратата за евентуално изпращане на сухопътни войски в Украйна, което немският канцлер изрично отхвърли.

Ключовата тематика на диалога сред Макрон и Шолц е визитата на Си, който ще дойде във Франция за три дни в неделя, след което ще замине за Сърбия и Унгария.

Твърди се, че вечерята е опция за Шолц да осведоми Макрон за срещата си със Си в Пекин предишния месец. Шолц и Макрон също са в несъгласие по отношение на евентуалното налагане на мита на Европейски Съюз върху субсидираните китайски електрически транспортни средства.

Според Ноа Баркин от немския фонд " Маршал ", който първи заяви за вечерята, Макрон се пробва да убеди канцлера да се причисли към него на срещата със Си идната седмица, дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Друга евентуална тематика на вечерята е била политиката на Европейски Съюз, изключително защитата и нейното финансиране. Макрон мощно се застъпва за по този начин наречените защитни облигации, които Шолц до момента отхвърляше.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР