Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас препоръчва течащата вода в

...
Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас препоръчва течащата вода в
Коментари Харесай

Ето какви предпазни мерки трябва спазваме заради наводненията

Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Бургас предлага течащата вода в региона на засегнатите от наводненията региони по Южното Черноморие от централни и локални водоизточници да се употребява единствено за битови цели , а за пиянство и подготвяне на храна – единствено бутилирана минерална или трапезна вода, или такава, обезпечена от цистерна . Съобщението на здравната ревизия е оповестено в формалния ѝ уебсайт.

Там написа, че възбраната ще продължи до приемане на трайни, поредни лабораторни резултати, съответстващи на условията на Наредба 9 за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели. Водата, добита от кладенци и сондажи на територията на частни парцели, също да не се употребява за пиянство и подготвяне на храна , предлагат от РЗИ.

В известието написа, че за попречване възникването на заразни болести се предлага наложително потребление на персонални защитни средства – защитно облекло, маски и ръкавици от хората, при почистване, при изнасяне на умрели животни, наводнени храни или други движимости, които биха се оказали евентуални източници на заразяване или причина за пораждане на зараза, както и при осъществяване на дезинфекционни действия.

При нормализиране и отдръпване на водата от засегнатите от наводнението обитаеми места в Община Царево, РЗИ-Бургас ще предприеме дейности по пробонабиране на питейни води от централната водопроводна мрежа за осъществяване на разбори по химични и микробиологични индикатори и инспекция за сходството на същата с условията на Наредба 9 за качество на водата, предопределена за питейно-битови цели.

За резултатите от извършените разбори и подхванати ограничения навреме ще бъде осведомен кметът и популацията на съответното обитаемо място. Ще бъдат осъществени инспекции в обитаемоте места за попречване на разпространяването на заразни заболявания измежду популацията.

Ден на печал разгласи през днешния ден община Царево в памет на жертвите от наводненията, оповестиха на формалната ѝ Facebook страница. По публични данни двама души за загинали; трима се търсят.

В Бургас през днешния ден са анулирани празненствата във връзка Деня на Съединението на България. От 10:30 часа в морския град българското духовенство ще отслужи молебен за здраве и избавление за всички, които се борят със оправянето с бедствието. Община Приморско също анулира отмени плануваната за днешния празник театрална стратегия и тя се отсрочва за честванията на 22 септември.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР