Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе
Коментари Харесай

РИОСВ ще контролира дистанционно вида на използваните горива в Топлофикация Русе

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе ще управлява отдалечено типа на употребяваните горива в "Топлофикация-Русе ". Това оповестиха от еко работа в крайдунаския град.

Осигурен е далечен достъп в действително време за надзор на подаваните за изгаряне първични материали в инсталацията на "Топлофикация-Русе " ЕАД. Специализиран програмен продукт към този момент е конфигуриран на работните компютри на специалистите по чистотата на атмосферния въздух. Системата разрешава както надзор в действително време, по този начин и следене на минали интервали.

С монтиранато на системата за видеонаблюдение сдружението е изпълнило въведените от Закона за чистотата на атмосферния въздух условия, признати в края на предходната година, касаещи операторите на междинни и огромни горивни съоръжения с топлинна мощ по-голяма от 20 мегавата. Към момента на територията на екоинспекцията това се отнася за "Топлофикация Русе " ЕАД. Дружеството изполва твърди горива и биомаса, позволени с комплексното позволение.

"Топлофикация - Русе " ЕАД е сдружение, основано посредством вливане на Топлоелектрическа централа "Русе - Изток " ЕАД в "Топлофикация Русе " ЕАД през 2000 година. Дружеството е е с предмет на активност: произвеждане на електрическа и топлинна енергия; комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна енергия; транспорт на топлинна енергия; поддръжка и употреба на газопроводи ниско налягане и други действия и услуги, обслужващи главните действия.

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе са направили 52 контролни инспекции на 45 обекта през декември предходната година, регистрираха се от еко службата. От тях 16 са планови, а 36 - изключителни. В рамките на осъществения надзор са дадени 18 наставления за премахване на установени нарушавания. Съставени са осем акта за определяне на административни нарушавания. Три от тях са на физически лица, правили неразрешени действия в Природен резерват "Сребърна ", четири - на юрдически лица по Закона за чистотата на атмосферния въздух и едно - на земеделска кооперация, позволила превишения на равнищата на звук в нарушаване на Закона за отбрана от шума в околната среда. През декември не са издавани наказателни постановления.

Общо събраната сума от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе по наложени санкции и наказания е 21 350 лева, а по еднократни и настоящи наказания (чл. 69 от ЗООС) е 10 618.97 лв.. От получените суми през ноември и до 12 декември предходната година, в това число, на общините през декември са преведени 18 340.27 лева, като най-голяма сума е получила община Разград в размер на 9785.60 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР