Реформата на Шенгенското пространство, европейската отбрана, създаване на механизъм за

...
Реформата на Шенгенското пространство, европейската отбрана, създаване на механизъм за
Коментари Харесай

Шенген, отбрана, механизъм за спешна подкрепа - приоритети на френското европредседателство


Реформата на Шенгенското пространство, европейската защита, основаване на механизъм за незабавна поддръжка при нужда са измежду целите на започващото през днешния ден френско председателство на Европейски Съюз.

Според осведомени, по време на председателството евентуално ще се завърши с Акта за цифровия пазар, само че не и за цифровите услуги, който те дефинират като " по-закъснял и по-сложен ".

Очаква се в региона на климата да бъде подложен на дневен ред механизма за поправяне на въглеродните граници, само че не е несъмнено дали полемиките по него ще приключат с резултат.

В региона на обществената политика ще се дебатира въпросът за минималната работна заплата.

Сигурно е, че Франция ще се опита да наложи нуклеарната сила в чистия енергиен микс, само че триумфът надалеч не е обезпечен.

Не се чака България и Румъния да се причислят към Шенгенското пространство през идващите шест месеца, съобщи преди две седмици пред " Хоризонт " евродепутатката от " Обнови Европа " Натали Лоазо:

" България, Румъния, Хърватия и Кипър са претенденти за присъединение към Шенген и ние се радваме за това. Просто няма да допуснем България да влезе в пространство, в което царува неразбория. Днес то е тъкмо такова. "

Натали Лоазо изрази вяра, че разногласието сред България и Северна Македония ще откри решение по време на председателството. То съответствува също с президентските и парламентарни избори в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР