Реформа за платеното паркиране в София предлага независимият общински съветник

...
Реформа за платеното паркиране в София предлага независимият общински съветник
Коментари Харесай

В София - без каруци и с ново паркиране

Реформа за платеното паркиране в София предлага самостоятелният общински консултант Борис Бонев, оповестиха от " Спаси София ".

Бонев внесе предложение в Столичния общински съвет за всеобхватна промяна на платеното паркиране в София.

" През десетте години, откогато беше въведена Синята зона, не са правени никакви корекции, освен механично увеличение на зоните. През този интервал градът ни доста се промени, а натискът от коли осезаемо набъбна ", изясни Бонев претекстовете на предлагането си.

" Основна смяна е ограничаването на броя на служебните и безвъзмездни паркоместа за институциите до 3. Не е заслужено цели улици и площади да се употребяват като служебни паркинги, а живущите да нямат къде да паркират, до момента в който пешеходците лавират сред колите по разрушените тротоари ", сподели Бонев.

" Затова предлагаме разширение на Синята зона в границите на целия център. Нелогично е извънредно натоварените региони към НДК, Халите, Докторския монумент и други да не престават да бъдат отвън Синята зона ", съобщи Андрей Зографски от " Спаси София ".

От организацията предвиждат евентуално въвеждане на " Уикенд зона ". Тя ще важи през почивните дни и може да бъде въведена в естествен парк Витоша да вземем за пример. За първи път в България се въвеждат доказани европейски практики, с цел да може да понижим хаоса по софийските улици и да улесни придвижването.

Обширният отчет съдържа още и забрана за животинска двигателна сила и каруци в компактния град, цифровизация на работата на ЦГМ посредством електронни винетни стикери и надзор, унищожаване на грозните и незаконни антипаркинг детайли по тротоарите и улиците и т.н.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР