Пиенето на кафе е не просто навик и средство за

...
Пиенето на кафе е не просто навик и средство за
Коментари Харесай

Кафето и заседналият начин на живот - как ни помага да живеем по-дълго

Пиенето на кафе е не просто табиет и средство за събуждането, а постоянно се трансформира и в мотив за социализация. Освен да ни помогне да си отворим очите заран, кофеиновата напитка може да способства за всекидневието и здравето ни и по други способи. Ето го и следващият, до който стигат китайски учени от Soochow University.
 Коя е идеалната чаша за кафе
Коя е идеалната чаша за кафе

И за какво е от голяма важност чашата, в която пием кафето си

Добре знаем, че заседналият метод на живот е една от предпоставките за преждевременна смъртност, тъй като се свърза с нараснал риск от развиването на разнообразни болести като сърдечно-съдови, диабет и рак.

Липсата на задоволително придвижване денем води до възпалителни процеси, които засягат огромна част от органите и тъканите в тялото, водейки до вреди, които от време на време могат да бъдат и съдбовни. Не е за подценяване и забавянето на метаболизма, което оказва щета и върху способността на тялото да управлява равнищата на кръвна захар и кръвно налягане, както и на горенето на мазнините.
 Снимка 670105

Най-често хората, които прекарват шест или повече часа седнали пред компютъра, са тези които работят в офис. А на китайските учени демонстрира, че в случай че пием две или три на ден, понижаваме риска от преждевременна смъртност в резултат на застоялия метод на живот.

Това понижаване в с цели 33% спрямо тези хора, които не одобряват от кофеиновата напитка. А като причина за този позитивен резултат върху здравето се дефинират противовъзпалителните свойства на кофеина, които до известна степен отстраняват вредите от продължителното седене.
 Наистина ли е нездравословно да пием кафе на гладно
Наистина ли е нездравословно да пием кафе на гладно

Зависи от положението на стомаха ни

Изводите са въз основата 10-годишно наблюдаване на над 10 хиляди възрастни в Съединени американски щати. Намаленият риск от смъртност е изчислен на база часовете, които прекарват седнали на ден, както и на броя употребявани кафета. И тези 33% понижение важат за идващите 10 години, изяснява Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР