Редуцират уличното осветлението и в община Калояново. Това съобщи кметът

...
Редуцират уличното осветлението и в община Калояново. Това съобщи кметът
Коментари Харесай

Намаляват уличното осветление и в община Калояново

Редуцират уличното осветлението и в община Калояново. Това заяви кметът на общината Виктория Михайлова. Уличното осветяване в цялата община ще се включва с петнадесет минути по-късно (вместо в 17,45 в 18,00 часа) и ще се изключва половин час по-рано (вместо в 7,30 в 7, 00 часа).

Управлението на осветителите ще остава в автоматизиран режим, който регистрира сезонни настройки (зимно/ лятно часово време). Мярката се постанова поради повишаването на цената на електрическата енергия. Във връзка с това е и заповедта на кмета от 25. 01. 2022 година за усъвършенстване и управление потреблението на всички електрически и отоплителни уреди в общинските обекти.

Виктория Михайлова акцентира, че все още режим на уличното осветяване няма да бъде налаган. През актуалната година локалната власт ще подмени и останалите към 300 броя остарели натриеви лампи с LED осветителни тела, с което ще се изпълнят на 100% задачите за въвеждане на енергоспестяващо улично осветяване във всички обитаеми места на община Калояново.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР