Редовно зареждайте тялото си с ценния елемент селен, който има

...
Редовно зареждайте тялото си с ценния елемент селен, който има
Коментари Харесай

Зареждайте тялото си с цинк и селен

Редовно зареждайте тялото си с скъпия детайл селен, който има антиокислителни свойства и има свойството да защищава от доста съществени болести.

Селенът е извънредно значим за съвършената работа на имунната система, изключително когато тя би трябвало да се включи, с цел да пребори сериозна зараза.

При обикновено хранене би трябвало да получавате дневната норма селен, която за средностатистическия мъж е 70 мкг, а за дамите – 40-50 мкг. В един сандвич с риба звук се съдържат 138 мкг селен.

Всички типове риби са богати на селен, както и речните раци, стридите, а също по този начин пълнозърнестият самун. В прекомерно огромни дози обаче селенът може да навреди на имунната система.

 Хляб

Изключително добър източник на селен са бразилските орехи, с които обаче би трябвало да внимавате. Дневно са ви задоволително 4 от вкусните едри ядки.

Не прекалявайте с питателните добавки, които съдържат селен, тъй като общата доза дневно не би трябвало да надвишава 200 мкг, поучават експертите.

Друг значим детайл, който оказва помощ на имунната система да се оправя с инфекциите, а това е изключително настоящо през хладните сезони, е цинкът. Той е доста значимо звено в имунната система.

 Бразилски орех

Смята се, че в действителност той е най-важният детайл за нея. Недостигът на цинк може да докара до понижаване на формиране на бели кръвни телца, които унищожават микроскопичните частици, нахлуващи в организма.

Цинкът спомага за образуването на витамин D в тялото, което също по този начин ускорява имунитета. За да получите нужните 15 мг на ден, можете да наблегнете на немазното алено месо, стридите, млякото, овесените ядки, пълнозърнестия самун, яйцата и пилешкото и патешкото месо.

Избягвайте приемането на хранителни добавки, които ще заредят организма ви с повече от 40 мг на ден. При превишаване на дневната норма цинкът може да понижи доста интензивността на имунната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР