Редица училища в Съединените щати отмениха учебните си часове днес

...
Редица училища в Съединените щати отмениха учебните си часове днес
Коментари Харесай

Училища в САЩ спряха учебни занятия заради заплахи от TikTok

Редица учебни заведения в Съединените щати анулираха образователните си часове през днешния ден заради видеа със закани, отправени посредством TikTok. Учебни заведения в Калифорния, Тексас, Минесота и Мисури оповестиха, че няма да отворят през днешния ден, откакто са получили сигнал от локалните управляващи за разнообразни закани, публикувани през известното приложение за видео и музика.

Различни клипове в TikTok приказват за това, че „ нещо ще се случи “ на 17 декември.  Видеоклиповете, оповестени в TikTok, предизвестяват другите възпитаници в Съединени американски щати, че би трябвало да пропуснат учебно заведение на 17 декември заради хипотетични закани за пукотевица или бомбеди атентати. Те наподобява са предиздвикали други консуматори да основат сходни видеоклипове. Тенденцията станала „ вирусна “ и голям брой потребителите в Съединени американски щати почнали да вършат и популяризират това наличие. Оказва се, че не дребна част от тях са създали своя клип, тъй като са видели известието в различен, просто с цел да са част от „ вайръл “ линията. Така се назовава обещано наличие, което потребителите в мрежата вършат, просто с цел да са в един дух с останалите.

По мнение на управляващите, след извършено следствие, предизвестията са безусловно безпочвени и няма никакви данни за готвени стрелби или бомбени атентати. Правоприлагащите организации са разследвали опасността и са съумели да стигнат до „ първия сходен клип “, който е пуснат от Аризона и просто представлявал смешка.

TikTok публично разгласи, че не са разпознати никакви видеоклипове, даващи съответни закани.

А тук ще намерите още любопитни!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР