Редица потребители на онлайн услугата Google News се оплакаха, че

...
Редица потребители на онлайн услугата Google News се оплакаха, че
Коментари Харесай

Бъг в приложението Google News разорява потребителите

Редица консуматори на онлайн услугата Гугъл News се оплакаха, че приложението харчи гигабайти данни, до момента в който работи във фонов режим. Оплакванията започнаха да се появяват във форума за техническа поддръжка на Гугъл.

Според думите на един от потребителите, приложението неусетно му е изразходвало над 12 GB мобилен трафик, до момента в който е нямал достъп до Wi-Fi. Той е трябвало да заплати на своя мобилен оператор спомагателни $75 за надхвърляне на трафика по цената. При това в устройството е била включена опцията за събаряне на данни единствено посредством Wi-Fi връзка, която не разрешава тегленето на файлове посредством мобилната връзка.



С сходен проблем са се сблъскали и други консуматори. Един от потърпевшите се оплака, че Гугъл News е изразходвал 24 GB мобилен трафик във фонов режим. Това е станало повода той да задлъжнее с $385.

Първите мнения за този проблем се появиха през месец юни тази година. След два месеца Гугъл даде обещание да реши казуса. Но очевидно е останал някакъв бъг, тъй като към момента има недоволства от изразходван мобилен трафик.

Според известния уеб портал The Verge, единственото решение на казуса е цялостното унищожаване на приложението. Засега няма отговор от Гугъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР