Редица политици, сред които видепрезидентката на САЩ Камала Харис и

...
Редица политици, сред които видепрезидентката на САЩ Камала Харис и
Коментари Харесай

Една или две маски?

Редица политици, измежду които видепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис и сенатор Мит Ромни бяха видяни да носят по две защитни маски за лице. Главният специалист по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи предложи американците да последват образеца им.

Лекари, както и експерти в областта на публичното опазване на здравето са на мнение, че каквато и да е отбрана е по-добра от никаква.

" Правилният тип маска е тази, която покрива непрекъснато носа и устата, когато сте на публично място ", споделя доктор Мат Биникър, президент на Панамериканското сдружение за клинична вирусология.

" В сегашния миг би трябвало да се съсредоточим повече върху постигането на тази цел, в сравнение с да се тормозим за слагането на две маски ", добавя специалистът.

" Видът и броят на нужните маски зависят от това къде отивате ", съгласно доктор Джош Шифър от центъра за проучване на рака " Фред Хъчинсън ".

" Най-важно е да поставяте маските си дейно и да ги носите непрекъснато, когато сте в среда с най-голям риск от разпространяване ", споделя специалистът. Шифър предлага носенето на платнена маска, когато разхождаме кучето си и надграждане до маски KN95, N95 или двойна маска, когато отиваме в офис, магазин за хранителни артикули или клиника.

" Ако се носят вярно, всички маски са ефикасни ", споделя Лорънс Гостин, шеф на института " О`Нийл " към университета на Джорджтаун. Материалът и прилягането на маските обаче са от по-голяма значение, в сравнение с броят им.

" Носенето на две маски е неразбираемо, защото не знаем от какъв материал са направени или до каква степен прилягат върху лицето ", добавя Гостин, отбелязвайки, че хирургическите маски или KN95 обезпечават по-добра отбрана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР