Редица европейски държави подсилиха мерките за сигурност след терористичната атака

...
Редица европейски държави подсилиха мерките за сигурност след терористичната атака
Коментари Харесай

След терора в Москва - мерки в Европа в навечерието на католическия Великден

Редица европейски страни укрепиха ограниченията за сигурност след терористичната офанзива против концертна зала в Москва в края на предходната седмица. Жертвите на нападението към този момент са 140, в болница остават повече от 60 души.

Какви ограничения се подхващат в Европа, изключително в навечерието на католическия Великден и връща ли се позабравеният боязън от тероризма на Стария континент?

Малко над 48 часа след нападението в Русия Франция увеличи равнището на терористична опасност до най-висока степен.

Премиерът Габриел Атал посети една от жп гарите в Париж, с цел да види работата на чиновниците на реда. Част от повишение на ограниченията за сигурност е разполагането на 3 000 военнослужещи в жилищни региони. Още 4000 души имат подготвеност да се включат в опазването на реда.

" Ислямска страна ", която пое отговорност за офанзивата в Москва, към този момент се опита да нападна Франция, както и други европейски страни, през последните месеци ", съобщи Габриел Атал, министър-председател на Франция.

Вече над седмица 130 образователни заведения са под опасност за офанзиви. Пропускателният режим е доста непоколебим.

Франция неведнъж е била обект на офанзиви от страна на " Ислямска страна ". От 2017 до в този момент, службите са предотвратили 45 атентата, два от които от началото на тази година.

В Италия министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси заяви, че равнището на опасност от тероризъм няма да се подвига, само че ще има спомагателни ограничения.

" Направили сме всичко допустимо, проиграли сме всички вероятни сюжети. Засилени са ограниченията за сигурност и предварителна защита. Те така и така бяха подсилени след началото на войната в Газа, когато интернационалната конюнктура се усложни ", добави Матео Пиантедоси, министър на вътрешните работи на Италия.

В Италия ще честват Великден в края на седмицата, и по думите на министъра е помислено и за това.

" Въвели сме редица спомагателни ограничения по местата с огромна централизация на хора. Наясно сме, че и доста от тях ще изберат да пътуват по празниците, за това и тук сме помислили за спомагателна сигурност ", сподели още Матео Пиантедоси.

В Белгия обмислят връщането на военните патрули на публичните места, както бе направено след атентатите в Брюксел преди осем години.

Освен терорът в Москва измежду аргументите за сходна мярка са и зачестилите престрелки сред наркодилъри в Брюксел.

Само за последната година " Ислямска страна " е направила 1 100 офанзиви по целия свят, при които са починали над 5000 души. И въпреки всичко специалисти настояват, че е рано да се каже, че към страха от войната в Европа се прибавя и позабравения боязън от атентати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР