Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 18 февруари. Кой

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 18 февруари. Кой
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 февруари

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 18 февруари.

Кой е отговорен, ще каже прокуратурата (бел. ред. – в България виновността се дефинира в съда, най-малко съгласно Конституцията). Това съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова по отношение на трагичния случай, при който 16-годишен юноша умря след токов удар от шахта при болница " Св. Иван Рилски ".

Голяма част от българите очевидно към този момент са преболедували COVID-19. Това демонстрират социологически резултати на „ Галъп интернешънъл болкан “.

Изгубихме време и не успяхме да създадем имунизационни центрове. Една година говорихме за ваксини, само че не успяхме да се подготвим добре. Това сподели пред БНР пулмологът проф. Коста Костов. Той дефинира обстановката сега като „ предупреден безпорядък и предизвестено безвластие “.

По митинг на Бургаската окръжна прокуратура през днешния ден Административният съд в морския град разгласи нищожността на разрешението за градеж на курортен комплекс „ Алепу Вилидж ".

Защо Ловеч е посочен от Васил Левски като център на привременното българско държавно управление? Дали обирът на турска хазна при Арабаконак е в реалност преломният миг, който води до залавянето на Апостола? И за какво неуловимият дявол на Империята подхваща едно рисковано посещаване в Ловеч в края на 1872 година, водещо де факто към Къкринската голгота? Все въпроси, свързани с последния път на Левски.

Над 3 млн. обезпечени ще могат да трансферират парите си от универсалните частните пенсионни фондове в Национален осигурителен институт по нов период.

Доволни сме от постигнатите резултати досега. Следим всяко число с нужната угриженост и паника. Следим повишаването на случаите, само че има и добър знак – нямаме подобен огромен напор и напън върху лечебните заведения. Това съобщи здравният министър.

Как ще се отразят имунизациите против ковид на хора с хронични заболявания и така наречен рискови групи от популацията? Здравното министерство към този момент изпрати рекомендации до Българския лекарски съюз и Националното съдружие на общопрактикуващите лекари за използването на имунизациите против COVID-19 измежду рисковите групи от популацията. Препоръките са направени от експертните препоръки към министъра на опазването на здравето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР