Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 28 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 28 май. 
КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е ПОДАЛА ОСТАВКА ПРЕД НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА Българска социалистическа партия
Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е подала оставка пред Националния съвет на Столетницата, който през днешния ден (28 май) се събра на изключително заседание поради резултата от европейските избори.

Според информацията преди окончателните данни на ЦИК, ГЕРБ е с над 10% преднина в 9 града, Движение за права и свободи - в 4, а Българска социалистическа партия - в 3. Българска социалистическа партия е първа политическа точно в Плевен и в Добрич.

ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА ЩЕ ПОСКЪПНАТ С НАД 4 % ОТ 1 ЮЛИ
Парното и топлата вода ще бъдат с по-високи цени от приблизително 4% от 1 юли, излиза наяве от калкулации на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " се връща в Народното събрание. Това реши Националният съвет на Българска социалистическа партия на своето съвещание.

ОТДЕЛНО ОТ ЦАЦАРОВ, Национална агенция за приходите ГЛЕДА ЗА БЪЛГАРИ С ОФШОРНИ СМЕТКИ ЗА МИЛИОНИ
Общо 334 български жители имат офшорни сметки и сметки в непознати страни, в които всеки от тях държи най-малко 1 млн. евро активи. Това сочи статистика на Националната организация за приходите (НАП) въз основата на данните на ведомството от интернационалния продан на данъчна информация, показва Mediapool.
ЛЕКАРСКИЯТ СЪЮЗ ВЕЧЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ПРЕДЛАГАНИТЕ ЦЕНИ НА КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ ЗА ДЕЦА
Исканията на Български лекарски съюз (БЛС) за повишение на цените на редица клинични пътеки и най-много на тези в Педиатрията са изпълнени. Това показва БЛС в свое прессъобщение.
ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ СЪРБИЯ И КОСОВО, МОСКВА И Организация на обединените нации СЪЩО ЗАМЕСЕНИ
Мисията на Организация на обединените нации в Косово (ЮНМИК) съобщи през днешния ден, че двама чиновници на Организация на обединените нации са били арестувани при интервенцията на косовските специфични елементи, която провокира гнева на Сърбия и увеличи напрежението в района.
ЛИВИУ ДРАГНЯ - СВАЛЕНИЯТ ОТ ТРОНА МОДЕРЕН ЧАУШЕСКУ
Решението на Върховния съд на Румъния да осъди Ливиу Драгня, водачът на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП) в Румъния, на 3,5 години затвор, бележи най-ниската точка в румънската политика
БЕЛАРУС НАПЪТ ДА СТАНЕ 23-АТА РУСКА РЕПУБЛИКА
Правителствата на Беларус и Русия ще засилят взаимните си старания за основаването на " стратегия за деяние ", обвързвана с обединяването на двете страни в обща страна до 21 юни, съобщи беларуската държавна осведомителна организация " Белта ".

" Очакванията за антиевропейска вълна не се сбъднаха. Ще имаме мощно проевропейско болшинство " - с тези думи ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в София Теодор Стойчев откри полемика в Дома на Европа, отдадена на последствията от изборите за Европейски парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР