Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 7 август

Редакционният екип на Actualno.com показва къс обзор на печата от днешния 7 август.
" Сега "
Българските управляващи са на път да заличат свиневъдството, като се оправдават, че следват прецизно европравилата, написа вестникът. Но всеобщото изтребване на животни, с което Българската организация по храните (БАБХ) се пробва под паника да ограничи провалите от африканската чума по свинете, не съществува като мярка в нито една инструкция на Европейски Съюз. В същото време БАБХ проспа скъпо време за значими ограничения, които можеха да предотвратят епидемията. Това разяснява в изявление за Offnews доктор Сергей Иванов, молекулярен биолог и специалист по храните, част от деятелите на " Активни консуматори ".
" 24 часа "
2566 души са получили българско поданство за първите 6 месеца на тази година. Това излиза наяве от докладите на комисията по придобиване на българско поданство към вицепрезидента Илияна Йотова за първите 6 месеца на 2019 година
Комисията преглежда всеки от случаите, препоръчани от министъра на правораздаването, и се произнася по-късно. За посочения интервал са издадени общо 98 указа за 3068 случая за промени в българското поданство. 409 души са възстановили българските си паспорти. На 88 души са отнети българските паспорти. На 1390 пък изобщо е отказано наше поданство по предложение на министъра на правораздаването, подкрепено от комисията, а на други 245 - по решение на вицепрезидента. 46-има са получили “не ” за възобновяване на поданството си у нас.
" Монитор "
Измамници се пробват да стигнат до паролите ни за електронно банкиране и да точат банковите ни сметки. Мошениците се възползват от терзанията на хората към хакването на персоналните данни на милиони българи в Националната организация по приходите (НАП).
Измамата е добре позната от предишното. До потребителите се изпращат подвеждащи имейли, в които се изяснява, че поради хакерската офанзива против Национална агенция за приходите е належащо още веднъж да вкарат паролите си за електронно банкиране, с цел да се увеличи сигурността им. Имейлът съдържа и линк към уебсайт, през който става кражбата на пароли и потребителски имена.
Атаката е против съвсем всички банки, които работят в България. Ако повярват на заблудата и впишат секретния си код в изпратената по имейл форма, хората на процедура ще дадат достъп на нарушителите до профила си за е-банкиране.
" Труд "
Над 10 са рисковите плажове по българското Черноморие, на които най-често се случват тежки произшествия в морето. Причината е, че линиите са дълги, открити и щом духне вятър, се подвигат високи талази. " Германката " и " Харманите " до Созопол, " Мостът " в Бургас, " Липите " до Синеморец са измежду местата, където най-често има удавени. На тези места има дънни ями със мощни подводни течения и нормално се подвигат огромни талази.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР