Ред в пленарната зала сложи зам.-председателят на НС Йордан Цонев,

...
Ред в пленарната зала сложи зам.-председателят на НС Йордан Цонев,
Коментари Харесай

Кирил прави панаири в залата, Цонев сложи ред в парламента

Ред в пленарната зала постави зам.-председателят на Народно събрание Йордан Цонев, откакто водача на Политическа партия Кирил Петков и правилния му народен представител Настимир Ананиев се пробваха да вършат панаири във връзка дебатите за измененията в Изборния кодекс.

Радомир Чолаков от ГЕРБ излезе на трибуната в Народното събрание, с цел да прочете заглавието на законопроекта за промени в Изборния кодекс. В този миг Кирил Петков изиска да направи коментар, само че зам.-председателят на Народно събрание Йордан Цонев, който в този миг бе в ролята си на ръководител, не му даде думата.
-->
" Има устав, който би трябвало да се съблюдава ", секна го Цонев.

" След четенето на точката на члена ще получите процедура, само че след първия член и заглавието. Прочетохте ли заглавието. Заглавието е прочетено, разгласявам обсъждане ", сподели Цонев.

През цялото това време Кирил Петков и Настимир Ананиев крещяха пред трибуната. Ананиев получи наказние и няма право да взе участие в дебатите.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се ядоса и излезе да отбрани сътрудника си, до момента в който Петков продължи да крещи и против него.

" Г-жо Атанасова, процедура или изявление желаете? Заповядайте за изявление ", подкани я Цонев, само че панаирите в Народното събрание не престанаха.

" Приемането на предлагането на председателстващия е с експлицитното изискване Изборния кодекс да бъде точка 2. Народно събрание се произнесе с две гласувания и тя бе закрепена като втора. След това предложение не можете да вършиме ново, тъй като предлагането към този момент е признато. Недопустимо е предлагането ви. Проверете си стенограмата и в случай че имате възражения има ред, по който да го извършите. Нека преминем към процедури и изявления. Има 50 индивида записани за изявление по заглавието от вашата парламентарна група ", изясни той.  

Според Политическа партия Цонев е нарушил разпоредбите по метода на водене. Няколко депутати на Промяната се пробваха истерично да защитят ръководителя си, само че Йордан Цонев ги посече и и ги упъти въпреки всичко да си видят стенограмата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР