Реалността изненада сценаристите на популярния пожарникарски екшън по Нова телевизия

...
Реалността изненада сценаристите на популярния пожарникарски екшън по Нова телевизия
Коментари Харесай

Александър Сано откри своя прототип в „Ягодова луна“

Реалността изненада сценаристите на известния пожарникарски екшън по Нова телевизия „ Ягодова луна “. Оказа се, че героят на Александър Сано – огнеборецът Георги Димитров Джамбазов е действително съществуващо лице, само че създателите на сюжета – Милена Фучеджиева и Елена Иванова безусловно са налучкали неговите имена, без даже да подозират това. Макар в сериала да се разиграват събития по действителни случаи от екипа се кълнат, че съвпадението на имената е безспорна случайност. А за тази случайност единият от сценаристите – Милена Фучеджиева научава от писмо, изпратено до нея от същинския огнеборец Георги Димитров Джамбазов.
„ Представям ви пожарникаря Георги Димитров Джамбазов, не, не аз – същинския! Оказа се, че от 12 години пребивавам против работното му място и не съм подозирал, че съществува! Странно нещо е животът “, написа пък във фейсбук известният артист Александър Сано, който е екранният Георги. За любопитното съвпадане първо показа в обществените мрежи Милена Фучеджиева и описа по какъв начин се е случило всичко. „ Днес получих следния мейл: „ Здравейте! Позволявам си да Ви пиша с един съответен въпрос във връзка нашумелият напоследък филм по ваш сюжет „ Ягодова луна. “ Казвам се Георги Димитров Джамбазов и съм пожарникар в столичната пожарна-5-та работа. Та въпросът ми е инцидентно ли нацелихте и трите ми имена? “

Сценаристът Милена Фучеджиева е изумена от съвпадението на имената на основния воин в сериала и на действително съществуващия пожарникар от София. А нейният отговор е, че е изцяло инцидентно. След това прибавя шеговито: „ Съвпадение и с трите имена на героя на Александър Сано e много огромно съвпадане. Истинският Георги Джамбазов отбелязва, че най-малко на гаджета е случил в сериала “. В „ Ягодова луна “ героят на Сано има интимни връзки с героините на Радина Боршош и на Рая Пеева. Съвпаденията на имената обаче не свършват дотук. На същинския Георги жена му се споделя Радина – като дъщерята на сценариста Милена Фучеджиева и като актрисата Радина Боршош, която се разписва с основна роля в сериала. „ То бива синхронност, но това към този момент е знак от ориста. За какво, не знам “, споделя Фучеджиева.
В сериала Георги е самоуверен, почтен и виновен. Във фейсбук познати на същинския пожарникар Георги Джамбазов са безапелационни, че тези качества изцяло се отнасят и до него. Така се оказва, че в действителност Александър Сано напълно инцидентно откри огнебореца, който е негов първообраз. Макар че сценаристите въобще не са предполагали за съществуването на действителния Георги Джамбазов, който без боязън потушава огнени пламъци, написа “Уикенд ”.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР