Реално до средата на ХХ век научни изследвания по темата

...
Реално до средата на ХХ век научни изследвания по темата
Коментари Харесай

Потни тениски, порно с животни и още забавни секс странности, погледнати под сериозен научен ъгъл

Реално доникъде на ХХ век научни проучвания по тематиката секс не са провеждани: интимната сфера от живота ни е запечатана с толкоз доста табута, че учените просто не смеят да изследват проблемите, с цел да не бъдат охулени. В наши дни обаче, нещата са радикално разнообразни: научните изявления по човешката половост са хиляди, а някои от тях са – меко казано – странни, написа dnesplus.bg. Ето няколко такива:

Изследване на потни тениски

През 1995 година швейцарският биолог Клаус Ведекинд организира тъкмо подобен теоретичен опит. На двама мъже е сложена задачата две следващи нощи да спят с една и съща тениска. Към тези двете са добавени още 4 неносени тениски и по-късно 49 дами са помолени да ги помиришат и да ги сортират по степента, по която ароматът ги притегля или отблъсква.

В последна сметка се оказва, че колкото по-различен в генетично отношение е мъжът от дамата, толкоз повече на дамата се нрави ароматът му. Излиза, че в мозъка на дамите съществува особено „ софтуерно поръчителство “, което им разрешава да сортират сътрудниците си по миризмата. И в това има логичност, като се регистрира фактът, че тъкмо разликата в гените на родителите дава по-стабилна имунна система на децата им.

Не бива това да се приема като изцяло достоверен съвет, само че въпреки всичко, дами, в случай че желаете децата ви да са с добре работеща имунна система, помиришете мъжа, преди да е съумял да се залее с дезодорант или парфюм. Между другото, в същото проучване излиза наяве и още нещо значимо: в случай че дамата употребява хапчета за орална контрацепция, оценката ѝ за миризмите са трансформира на тъкмо противоположния полюс.

Порно с животни и женската смазка

Психофизиологът от катедрата по логика на психиката в Университета Куинс в Канада, Мередит Чивърс, е известна в научните среди с проучванията ѝ, отдадени на възприемането на порнографията. В нейната лаборатория участниците в опитите ѝ са облепяни с десетки сензори, а по-късно им прожектират разнородни видео материали – от най-обикновени и до такива, в които е снимано чифтосване сред животни.

През 2010 година са оповестени данните от огромните изследвания, които Мередит Чивърс организира. От тях излиза наяве, че „ мощният пол “ е доста простичко организиран: хетеросексуалните се възбуждат от дами, гейовете – от мъже, а субективната оценка за възбудата, която мъжете сами си дават, малко се разграничава от онази, която записват приборите.

При дамите обаче нещата се оказват надалеч по-сложни: първо излиза наяве, че при тях секретирането на смазка се случва безусловно при всяко порно клипче, без значение какви са „ основните герои “, които вземат участие – водопроводчици, електротехници, градинари или шимпанзета. В същото време, дамите настояват, че ги възбуждат единствено сюжети, които са упоменали в попълнените специфични анкети.

Изводът е явен: „ подмокрянето “ при дамите не е гаранция за съществуването на възбуденост у дамата, а смазка се появява постоянно, когато дамата се „ сблъсква “ с нещо, обвързвано със секс. Учените считат, че това е самобитен предпазен механизъм – рефлекторна демонстрация, която разрешава да се предпазят стените на влагалището от контузии, в случай че дамата директно своите стремежи бъде въвлечена в полов контакт.

Определяне на способността за вагинален оргазъм по походката на дамата

В средите на експертите психологът Стюард Броуди е заслужил славата си на вманиачен последовател на вагиналния оргазъм. Според него, това е залог за здраве и положително въодушевление при дамите. През 2008 година Броуди събира в едно проучване 16 дами, от които седем са от тези щастливки, които могат да получават оргазъм от вагинален секс, до момента в който другите девет в никакъв случай не са се радвали на „ огромното О “ без спомагателна стимулация. Участничките в опита са помолени да извървят 100 метра, до момента в който в това време си показват, че са в отпуск и с обичания мъж. Разходката им е записвана на видео.

След това видео материалите са предадени на двама професори със специализация в сексологията, като задачата е експертите да се опитат по походката да схванат, кои от сниманите дами са способни да изживяват оргазъм единствено от вагинален секс. Резултатът от проучването: двамата професори тъкмо разпознават в 13 от 16-те случая, т.е., по походката на дамите са дали отговор същото, което и дамите са показали в анкетните си карти. Трите разминавания намират разумно пояснение с това, че са при дами, които до този миг не са изпитвали подобен оргазъм и е допустимо в бъдеще да го преживеят, стига да срещнат подобаващи сътрудници.

В съответния случай обаче има две значими неща за отбелязване: първо, прекомерно дребният брой на участвалите в опита и второ, не е ясно до каква степен почтено са разказали за себе си интервюираните дами. И още нещо, което е може би напълно изкривява нещата – Броуди насочващо подбутвал сътрудниците си с „ Не, не, отново го изгледай: та тя не върви, а напряко лети! “.

Не забравяйте, че съществуването във влагалището на дамата на чувствителни зони се дължи на това, че към стените му са прилепени „ крачетата “ на клитора. Така че, всички оргазми са еднообразно потребни!

За да притеглят мъжете, дамите би трябвало да са разсъблечени, само че не доста

Изследователи от Университета в Лийдс вземат решение да изяснят, какъв брой облекла би трябвало да облече една жена, с цел да притегля мъжкото внимание. За задачата се впускат в наблюдения, провеждани в голям брой нощни клубове, с цел да обмислен какъв брой постоянно мъже се впускат да канят на танц избрани дами.

Съставена е канара, по която за голи ръце дамите получават 10% „ разголване “, за голи крайници – 15%, а останалите проценти са разпределени за другите налични за погледа елементи от женското тяло. Учените доближават до умозаключение, че разголените на 40% дами се употребяват с два пъти по-голямо мъжко внимание, в сравнение с тези, които са „ по-навлечени “ и при положение, че процентът на „ разголеност “ падне под 40%, мъжкото внимание внезапно изчезва.

Докторът по логика на психиката Колин Хендри, която управлява въпросното проучване, счита за разумно следното пояснение: дамите, които обичат да се разголват прекалено, се възприемат от мъжете като евентуално погрешни, по тази причина и мачовците избират да не се впускат във връзки с тях. Общият извод от проучването е, че дамата, която желае да грабне вниманието на мъжете по време на ваучър, следва да бъде на 60% облечена, да носи прилепващи по тялото облекла и да умее да танцува съблазнително.

Всъщност дамите и без намесата на „ група британски учени “ знаят по какъв начин да съберат погледите на мъжете в нощните заведения.

Възбудата оказва помощ да се преодолее погнусата

Холандски учени са потвърдили, че половата възбуденост има непредвиден непряк резултат: намалява естественото у мнозина хора чувство за гадност.

Участващите в опита дами са разграничени на две групи. На едната група са демонстрирани еротични филми, на другата – не. След това участничките са помолени да извършат поредност от действия – да пият вода от чаша, в която плават инсекти и да си избършат ръцете с мръсна салфетка.

От опита излиза наяве, че у дамите, които са гледали еротични филми и има несъмнено равнище на полова възбуденост, деянията на гадност са надалеч по-малко, в сравнение с при дамите от втората група. Изводът е, че дамите следва да помнят простичко предписание: не забравяйте за сигурността и в разгара на пристрастеностите не вършете глупави неща, тъй като възприятието за гадност ни е обещано от природата с задачата да ни оказва помощ да заобикаляме заболявания и несъответствуващи полови сътрудници.

Бонус: да си напомним и удостоените с анти-Нобеловата премия достижения. Шнобелите се раздават за „ научни достижения, които първо провокират смях, а след това ни карат да се замислим “.

През 1991 година Кларк Греъм, който е труженик за възстановяване на човешката раса, получава премията за основаването на Репозиторий на гениални зародиши – банка за сперма, която съхранява мостри единствено от олимпийски първенци и носители на Нобелова премия.

Шнобел за медицина през 1993 година е присъден на учени за проучване на тематика: „ Неотложна помощ при пострадвания на пениса, породени от цип на панталоните “.

През 1995 година премията е присъдена на проучване, отдадено на „ Чужди тела в правото черво: изложение на случаи и изчерпателен преглед на международната литература [за такива случаи]”. В листата, създателите на проучването са присъединили седем случая на електрически крушки, две фенерчета, бижутерски трион, замразена свинска опашка и табакера.

През 2000 година Шнобел по химия получават учени от Калифорнийския университет за откритието, че от позиция на биохимията, сантименталната обич не може да бъде различена от тежко нервно разстройство от маниакален вид.

Три години по-късно служителят на Природо-научния музей в Ротердам, Киис Моликер, е почетен със Шнобел за първото научно изложение на прояви на хомосексуална некрофилия при дивите патици. Той следи, мъжка дива патица в продължение на половин час се пробва да „ оправи “ различен мъжки образец, умрял, откакто се удря в стъклената фасада на музея.

През 2007 година Шнобелова премия за мир получава лабораторията „ Братя Райт “ към Военновъздушни сили на Съединени американски щати за предлагането да се създаде „ бомба – гей “, под въздействието на която противниковите бойци да изпадат в положение на неудържимо привличане един към различен.

Година по-късно Джефри Милър, Джошуа Тибур и Брент Джордън са удостоени с наградата за това, че откриват, че професионалните стриптизьорки, профилирани в танци в скута на поръчалият ги, получават по-големи бакшиши, в случай че са в интервал на овулация.

През 2009 година премия е присъдена на Елена Бондар, Рафаел Ли и Сандра Марихън за изобретеният от тях сутиен, който при положение на потребност се трансформира в два броя респираторни маски.

През 2013 година екип тайландски медици получава премията за разработка на здравна методика за дейности в случаи на ампутация на пениса от ядосана брачна половинка (с изключение на случаите, когато част от пениса е изядена от патица).

През 2019 година Шнобел получават Роджър Миусет и Бурас Бенгудиф за „ измервания на асиметричните температури на тестисите при голи и облечени пощальони във Франция “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР