Реализираните инвестиционни сделки през 2019 г. в сектора на недвижимите

...
Реализираните инвестиционни сделки през 2019 г. в сектора на недвижимите
Коментари Харесай

Ефектът Covid-19 ще се усети със закъснение в този сектор

Реализираните капиталови покупко-продажби през 2019 година в бранша на недвижимите парцели у нас възлиза на 270 млн. EUR. Преобладаваща част от покупко-продажбите – 37%, са с имоти за градеж. На втора и трета позиция остават тези с офиси и хотели и търговски площи, сочи отчет за капиталовия пазар в България на консултантската компания Colliers.

Най-активни на пазара са били локалните вложители. Очаква се наклонността да се резервира и през настоящата година, както и фирмите от Израел и Източна Европа да разширят портфолиото си от парцели, като за задачата ще преглеждат опциите и на българския пазар. „ Този вид вложители нормално образуват годишен капиталов размер в размер сред 200 и 300 млн. EUR. Въпреки това, постигане на равнищата на вложения от 2017 и 2018 година би било извънредно трудно”, предвиждат анализаторите на компанията.

Тепърва следва да се регистрира и проучва резултатът от разпространяването на Covid-19 върху световната стопанска система. Основните показатели на международните тържища регистрираха рекорден спад. Същото се следи и при цената на петрола. Предизвикателства изпитват и някои компании от индустриалния бранш. Целият мащаб на следствията следва да се оцени. Това, което може да се твърди сигурно за имотния пазар, е че отражението върху него ще се усети с известно забавяне спрямо други браншове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР