Реал Мадрид не планират намаляване на заплатите на футболистите, въпреки

...
Реал Мадрид не планират намаляване на заплатите на футболистите, въпреки
Коментари Харесай

Ето каква е причината в Реал Мадрид да не пипат заплатите

Реал Мадрид не възнамеряват понижаване на заплатите на футболистите, макар задаващата се икономическа рецесия като резултат от пандемията от ковид, оповестява Ас.

В основата на това толкоз значимо решение стои коефициентът на успеваемост - нещо, за което Реал Мадрид се погрижи доста добре през последното десетилетие и което му разрешава да оцелее в този момент.

Коефициентът на успеваемост е процентът от общите заплати на всички футболисти и чиновници в клуба във връзка с общия действен приход. Според последните данни (от сезон 2018-19) този % е 52%, което е много добър резултат на фона на рекомендациите той да не надвишава 70%.

На " Сантяго Бернабеу " фонд работна заплата възлиза на 394 млн. евро, от които 284 милиона отиват за хонорари на играчите и треньорите от първия тим. В същото време оперативният приход е 757 милиона.

За съпоставяне коефициентът на успеваемост в Барселона за същия интервал е 65 %. Каталунците харчат 541 млн. евро за заплати (от които 427 милиона за първия отбор) при действен приход от 836 млн.

Най-скъпо платените играчи в Реал Мадрид са Рамос и Бейл със заплати от 14,5 милиона, до момента в който възнагражденията на звездното трио на Барселона Меси, Луис Суарес и Гризман доста надвишават тази цифра. Това изяснява и за какво на " Камп Ноу " харчат със 143 млн. евро повече за заплати на първия тим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР