Реакцията на евродепутата идва заради високите цени на електроенергиятаТъй като

...
Реакцията на евродепутата идва заради високите цени на електроенергиятаТъй като
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки призова Урсула фон дер Лайен за мораториум върху търговията с въглеродни емисии

Реакцията на евродепутата идва поради високите цени на електрическата енергия

Тъй като тематиката с ограниченията против сериозния скок на цените не търпи отсрочване, българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки насочи формален въпрос до ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. В писмото си той слага на дневен ред тематиката за търговията с въглеродни излъчвания, която има директно отношение върху икономическата рецесия и по-специално върху шоковото повишаване на тока, оповестиха от пресцентъра на МВРО.

Преди дни Ангел Джамбазки алармира и всички представители в Европейския парламент и потърси поддръжка от свои сътрудници, с цел да може да бъде сбъднат спор по въпроса по време на съвещанията на Народното събрание.

Здравната рецесията и ограниченията за нейното преодоляване накараха стопанската система на Европа да се свие фрапантно. Още по-тревожно е невижданото повишаване на цените на силата. Цената на природния газ се е нараснала четирикратно през последните шест месеца, което докара и до повишение цената на електрическата енергия. В този подтекст в писмото си до Урсула фон дер Лайен евродепутатът напомня, че Европейски Съюз ускори своите климатични упоритости за 2030 година, което докара до 80% повишаване на цените на разрешителните за излъчвания на въглерод.

" Когато се комбинират, тези два фактора значат, че бизнесът е подготвен да спре да работи, защото цените на силата стават непоносими, а енергийната беднотия ще доближи невиждани равнища ", добавя Джамбазки.

Европейската комисия одобри пакет от оферти, с цел да направи политиката на Европейски Съюз в региона на климата и енергетиката за понижаване на чистите излъчвания на парникови газове с най-малко 55% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година Това е освен икономическо самоубийство, само че и изменничество към най-уязвимите в нашите общества. Подобни ограничения ще покачат цените на силата и ще доведат до беднотия, сигнализира още заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Заради всички тези незаобиколими фактори българският представител в Европейския парламент упорства пред Урсула фон дер Лайен Европейска комисия да обърне съществено внимание на търговията с въглерод, като я приключи за поддръжка на стопанската система на целия Европейски Съюз. Според него сходна мярка би била в помощ освен на бизнеса, само че и на елементарните жители на Съюза.

Призовавам Ви да вземете отношение по въпроса и да наложите мораториум върху търговията с въглеродни излъчвания. В противоположен случай европейските жители ще се изправят пред извънредно тежка зима и доста дълбока рецесия, приключва Джамбазки в писмото си до ръководителя на Европейската комисия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР