на китайските стоки е признак на слабост, а не на

...
на китайските стоки е признак на слабост, а не на
Коментари Харесай

Китай ще отвърне подобаващо на мерките на САЩ за внос на китайски стоки

на китайските артикули е симптом на уязвимост, а не на мощ и демонстрира, че някои в Съединени американски щати може би " изгубват мозъка си ", съобщи външният министър на Китай Ван И през днешния ден. Китай ще отвърне на ограниченията  подобаващо, оповестяват от Reuters.

Външният министър разкритикува решението за нарастване, като го назова " най-типичната форма на тормоз " в днешни времена. По негови думи решението е безразсъдно и единствено демонстрира желанието на някои хора в Съединените вреди " да запазят своята еднополюсна надмощие. "

Вместо да попречва развиването на Китай, ходът на Съединени американски щати ще въодушеви нашите 1,4 милиарда жители да работят по-усърдно, счита още външният министър, като прикани интернационалните общности да предупредят Съединени американски щати да не предизвиква нови проблеми на света в този " сериозен миг на световно икономическо възобновяване ".

Джо Байдън уточни, че е допустимо Китай да увеличи цените си в отговор, само че върху несвързани с нарастванията на неговата администрация артикули. Въпреки това съгласно американския президент този ход е малко евентуално да докара до интернационален спор.

Припомняме, през вчерашния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкри внезапно нарастване на митата върху китайския импорт , в това число цените за акумулатори за електрически транспортни средства (EV), компютърни чипове и медицински артикули. Мерките съставляват нов риск от конфликт с Пекин.

Миналата седмица да добави 37 китайски компании към лист с търговски ограничавания заради опасения за националната сигурност.

През март с обвинявания, че Съединени американски щати пробват да лимитират достъпа на Китай до така наречен висок клас технологии.
 Китай и Съединени американски щати разискват изкуствения разсъдък в Женева
Китай и Съединени американски щати разискват изкуствения разсъдък в Женева

Според специалиста Джейсън Гласбърг всички страни са изложени на риск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР