Развръзка за водата на Перник се чака днес. Правителството трябва

...
Развръзка за водата на Перник се чака днес. Правителството трябва
Коментари Харесай

Кабинетът решава днес за водата на Перник

Развръзка за водата на Перник се чака през днешния ден. Правителството би трябвало да гласоподава отпущането на 25 млн. лв., с които да се осъществя избавителният проект за града. Според него вода от водосбора на бент. „ Белмекен ” ще се пренасочва към бент. „ Бели Искър ”, откъдето през водопреносната система на столицата ще отива към Перник. За да издържи мощно повредената стена на бент. „ Бели Искър ” ще бъдат инсталирани кранове, с които водата която постъпва незабавно ще излиза и размерът няма да се повищава. Ще остане, както е сега сред 8 и 9 милиона литра – 60% от потенциала на оборудването.

ВИЖ ОЩЕ: Има ли риск от хепатит А в Перник

За да стане факт избавителният проект обаче би трябвало да бъде утвърден и от Столичния общински съвет. На публичното разискване във вторник всички партии заявиха подготвеност да го поддържат, само че желаеха писмени гаранции от трима министри – економическия Емил Караниколов, екологичния Емил Димитров и районния Петя Аврамова, ще нито една капка от водата на София няма да отива за миньорския град.

Aз споделих, че е обикновено хората да са гневни, тъй като имаме обективно несвършена работа. Обсъждаха се доста разновидности, за жалост, не увеличихме притока към бент. " Студена ", сподели кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова телевизия тази заран. По време на публичното разискване във вторник той сигнализира, че градът му има вода единствено за 10 дни.  От тях остават към този момент 8. Владимиров уточни, че част от заведенията в града са снабдени с хидрофорни системи, с цел да дават удобството на клиентите си, а други разполагали единствено с бидони вода.

„ Разчетите на ВиК сдружението демонстрират, че в този воден режим Перник ще има вода до април месец. За идващите 10 дни вода ще се взима от водоземната кула, а по-късно стартира да се взима от главната тръба ”, изясни Владимиров.

По отношение на готвения митинг от перничани в София, Владимиров отговори по този начин: „ Един кмет няма място на митинга. Нормално е жителите да са гневни, тъй като те са сложени пред голямо тестване към този момент месеци наред. ”

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР