Развитието на икономическото и инвестиционно партньорство между България и Свободната

...
Развитието на икономическото и инвестиционно партньорство между България и Свободната
Коментари Харесай

Бавария подкрепя мерките ни за охрана на външните европейски граници

Развитието на икономическото и капиталово партньорство сред България и Свободната страна Бавария беше разисквано през днешния ден на среща в Мюнхен сред президента Румен Радев и баварския министър председател Маркус Зьодер в границите на визитата на държавния ни глава за присъединяване му в 59-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.

Двустранният стокообмен сред България и Бавария бележи растеж макар рецесията и през 2022 година надвишава 2.1 милиарда евро, оповестиха от президентството

Радев уточни какви дейности са подхванати от страната ни за обезпечаване на действителна енергийна диверсификация и повишение на сигурността в доставките на енергийни запаси, като най-ефективна мярка в битката с инфлацията. Маркус Зьодер от своя страна съобщи, че смисъла на геополитическото разположение на България ще продължи да нараства и страната ни би трябвало да се възползва в оптималната степен от него.
 Нехамер удостовери ветото за Шенген за България
Нехамер удостовери ветото за Шенген за България

Дори да се реализиран триумфи на срещата на върха на Европейски Съюз за миграцията, няма желание да се откаже

Като изключително перспективно на срещата бе несъмнено двустранното съдействие в региона на високите технологии, производствата с висока добавена стойност и възобновимите енергийни източници. Румен Радев означи, че секторът на високите технологии образува близо 4.5% от Брутният вътрешен продукт на България 2022 година, а в страната ни е открит и първият в Югоизточна Европа Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT, който си партнира с водещите софтуерни университети в Швейцария и където работят инженери и експерти от България, Съединени американски щати и Израел. По думите му страната ни е и измежду водещите в света страни по ИТ експерти като % от популацията.

Според Радев и Зьодер присъединението на България към Шенген ще подтиква както икономическото партньорство и бизнеса, по този начин и туризма и културния продан. Маркус Зьодер изрази поддръжката на Бавария за подхванатите от страната ни дейности за защита на външните европейски граници и акцентира, че това е общ европейски ангажимент и страната ни би трябвало да получи както европейска взаимност, по този начин и нужната финансова и техническа поддръжка за основаване на нужната инфраструктура.

По време на визитата си в Мюнхен държавният ни глава беседва и с Михаел Хармс, изпълнителен шеф на Източната комисия на немската стопанска система, пред който акцентира вероятностите за следващо развиване на икономическите връзки сред България и Германия.
 В Мюнхен Румен Радев зове за разговор за завършек на войната
В Мюнхен Румен Радев зове за разговор за завършек на войната

Според Радев се ражда " геополитическа Европа ", в който България ще има дейна позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР