Развитието на електронните спортове стана безспорен феномен в последните години

...
Развитието на електронните спортове стана безспорен феномен в последните години
Коментари Харесай

Изненадващ спорт атакува Олимпийските игри

Развитието на електронните спортове стана неоспорим феномен в последните години в международен мащаб. Неотдавна той беше просто една компютърна игра, в която всеки се включваше най-вече за наслаждение.

В последните години e-sports получи необикновено развиване и безусловно окупира света. В доста страни известността му към този момент е такава, каквато е и на най-важните спортни игри. Наградните фондове непрекъснато порастват, а и желанието на участниците е все по-голямо за включване в конкуренциите. Отборите към този момент има свои офиси, треньорски щабове, личен състав, в същото време и много почитатели. Електронният спорт е актуален феномен, който изненадващо или не може да мисли и да кандидатства за приемане в олимпийската стратегия, и това може да се случи скоро.

Преди 10 години беше фантастика единствено да се спомене, че елекронен спорт може да бъде включен в програмата на Олимпийски игри, само че към този момент не е по този начин. Участниците в него към този момент може да се съпоставят с участниците в разнообразни спортове, и то обичайни.

Очакванията са, че при вероятно попадане в олимпийската стратегия, игрите, които ще влязат са: Dota и Counter-Strike. Тези игри са на пика на известността повече от 10 години, а за какво не и повече, а упованията те да притеглят от ден на ден и повече почитатели и играчи. Улеснение е, че в случай че имаш компютър и екран си подготвен, а хиляди могат да следят играта.

Не би трябвало да забравяме, че е-sports се развива с най-бързи темпове в Азия, а в Китай да вземем за пример електронният спорт е публична специалност, а спортистите може да получат и трудов стаж по този индикатор.

Азиатците са и измежду най-хубавите играчи в Dota 2, CS: Go, Hearthstone, League of Legens.

В България също си имаме известни играчи, а един от тях е Иван Иванов, който завоюва с Team Liquid впечатляваща победа над китайския отбор Newbee в огромния край нa The International 2017 в играта Dota 2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР