Развитието на атомната енергия в Словения, включително изграждането на нови

...
Развитието на атомната енергия в Словения, включително изграждането на нови
Коментари Харесай

Словенският атлантически съвет предлага изграждане на нови атомни реактори

Развитието на атомната сила в Словения, в това число построяването на нови реактори, е основно за постигането на енергийна сигурност и въглероден неутралитет на страната до 2050 година, считат от неправителствената експертна асоциация Атлантически съвет.

„ За да може изцяло да осъществя атомния си капацитет, Словения би трябвало да удължи живота на съществуващата си атомна централа и да вкара нови АЕЦ, в това число обичайни и усъвършенствани атомни реактори “, декларират от Атлантическия съвет. През 2016 година Словения и Хърватия се договориха за удължение на употребата на АЕЦ „ Кръшко “ с 20 години до 2043 година, съобщи Nucnet.org.

Според Атлантическия съвет атомната сила обезпечава „ забележителна част “ от нисковъглеродната сила в страната и Словения е подготвена за по-нататъшното ѝ развиване, в това число за усъвършенствани атомни реактори. Около 37% от електрическата енергия на Словения се обезпечава от единствения енергоблок на АЕЦ „ Кръшко “, която е взаимна благосъстоятелност на Словения и Хърватия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР