Развитие на туризма в областта, утвърждаване на община Средец като

...
Развитие на туризма в областта, утвърждаване на община Средец като
Коментари Харесай

ГЕРБ: Подкрепяме туризма в Средец

Развитие на туризма в региона, одобряване на община Средец като дестинация на четири сезона с неповторим артикул. Това разискаха претендентите за народни представители от ГЕРБ Димитър Бойчев, Деница Николова, и Галя Желязкова в Дебелт. Те се срещнаха с управлението на Национален архитектурен резерват „ Деултум “ и кмета инж. Иван Жабов.

„ В националната ни стратегия предлагаме еластичен механизъм на публично-частно партньорство, който да подсигурява независимост за привличане на вложения. Така ще се акумулират средства за обекти като „ Деултум “ и ще има обязаност с указател на туристическите места в региона. Този „ фонд “ ще е бъде за социализация, инфраструктура, развиване и реклама на новооткрити културно-исторически обекти. Подобна форма на поддръжка ще е доста навременна и в помощ за развиването на туризма “, разяснява Димитър Бойчев.

Деница Николова акцентира, че бъдещето на туризма е в партньорството сред общините. „ Чрез вярно завършена планова концепция, която да отбраните пред Регионалния съвет, няма да имате ограничавания за финансиране. Ще се възползвате от ресурсите на огромните общини като потенциал и експертиза. Изграждането на четирилентов път Бургас-Средец ще даде подтик за доста благоприятни условия в тази посока. Ще търсите връзка с бизнеса, ще заложите на промотиране на локалните артикули “.

Представена бе и друга идея– за еднократно финансиране за 50 хиляди лева на компания за планове и внедряването им в туристическата промишленост. Така ще се подтикват новаторските решения в бранша. Въпреки пандемията, от „ Деултум “ регистрират растеж на посетителите през 2020 година Интерес има от детски градини, учебни заведения и университети, с тях се работи по разнообразни стратегии. Има и план за ограда на комплекса, която ще помогне за съхранението и реставрацията. Галя Желязкова разяснява, че е разисквана концепция за укрепване на рекламара с работещото мобилно приложение в партньорство с община Бургас. Целта е то да разшири обсега си и да приобщи други общини в Бургас.

Кандидатите на ГЕРБ ревизираха на място ремонта на читалище „ Светлина 1924 “. То е най-голямото в общината, на приземния етаж ще е залата за обичайни занаяти, а над нея - кинозала. Ще има художествена изложба, информационно-административен офис, креативно студио. Читалището се обновява по Програмата за трансгранично съдействие " Интеррег " в партньорство с община Визе, Турция. Стойността на плана е 492 463,30 евро безплатна финансова помощ, като средствата за Община Средец, която е водеща по плана са -269 938,67 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР