Разузнаването в САЩ смята, че заместник-командващият силите на Русия в

...
Разузнаването в САЩ смята, че заместник-командващият силите на Русия в
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": Важен руски генерал знаел за бунта на Пригожин

Разузнаването в Съединени американски щати счита, че заместник-командващият силите на Русия в Украйна ген. Сергей Суровикин е знаел за подготвяния от предприемача Евгений Пригожин протест. Това в. " Ню Йорк таймс ", като се позавава на осведомени източници. Въпросът пред американските управляващи в този момент е дали Суровикин е взел участие в създаването на този проект.

Събеседници на изданието виждат признаци, че и други генерали може да са поддържали опита за насилствена промяна на управлението на съветското министерство на защитата. Според някои от тях Пригожин не би се разбунтувал без сигурност, че има високопоставени поддръжници.

" Ако Суровикин е взел участие в събитията от почивните дни, това би бил следващият знак за вътрешно противоборство, характеризиращо съветското военно управление от началото на войната на господин (Владимир) Путин в Украйна, и може да е сигнал за по-голям разлом сред поддръжниците на господин Пригожин и двама високопоставени военни съветници на господин Путин:, и ген. Валерий В. Герасимов, шеф на генералния щаб ", написа американският вестник.

Защо Пригожин е още жив

Високопоставени американски чиновници допускат и че съюзът сред военачалник Суровикин и Пригожин може да изясни за какво създателят на ЧВК " Вагнер " е към момента жив, макар че завладя главен съветски боен център (Ростов на Дон) и подреди въоръжен поход към Москва.

Суровикин обаче бе и първият - и остана един от двамата - високопоставени в силовите структури, призовали Пригожин да спре протеста часове след началото му в петък вечерта. Бивше длъжностно лице в Съединени американски щати съпоставя това изказване със " заложническо видео " и приказва за забележимата несръчност от това да се обърне против съдружник, изразявана с езика на тялото.

Вашингтон и съдружниците също по този начин внимават с разискването, с цел да не подхранват съветската агитация и изказванията (разпространявани и през вчерашния ден от фигури като ), че метежът е проведен от Запада. И въпреки всичко, продължава вестникът, за американски представители е от интерес да дават информация, която подкопава позициите на генерала.

Ефекти върху войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин, споделиха събеседниците на медията, ще би трябвало да реши дали има вяра, че Суровикин е подкрепял Пригожин и по какъв начин да отговори на това.

Суровикин се смяташе за съдружник на Пригожин. на Киев и други градове и по военни обекти, сложили под мощен напън въздушната защита на страната.

това решение като знак от Путин към Пригожин, че въздействието му има граници. Официалният мотив бе разширението на мащаба на дилемите, които предстоят на фронта.

 Защо армията губи десетки хиляди убити, само че Шойгу е непреклонен на поста Защо армията губи десетки хиляди убити, само че Шойгу е непреклонен на поста

Източници на изданието не изключват Путин да реши да хвърли цялата виновност за случилото се върху Пригожин. Въпреки това, в случай че бъдат предоставени твърди доказателства за присъединяване на Суровикин в протеста, Путин няма да има различен избор, с изключение на да в профил генерала от командването, споделят те. Президентът може също по този начин да резервира Суровикин, в случай че заключи, че даже да е знаел за метежа, не е оказал никаква помощ.

Отстраняването на Суровикин, който на Запад се счита за по-компетентен и безсърдечен от другите членове на съветското командване, безспорно би било от изгода за Украйна, която стартира контранастъпление. Смята се, че Суровикин още въздейства върху интервенциите във войната и е харесван измежду съветските сили.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР