Разтоварването на азотния тор на заседналия край Камен бряг кораб

...
Разтоварването на азотния тор на заседналия край Камен бряг кораб
Коментари Харесай

Нови спънки с Вера Су, кога най-после почва разтоварването

Разтоварването на азотния тор на заседналия край Камен бряг транспортен съд Вера Су още не е почнало.

Подготовката за акцията започва още в понеделник, като от машинното поделение беше източена навлязлата вода, беше конфигурирана и платформа до плавателния съд, снабдена с външна хидравлика за отварянето на капаците на хамбара. Вчера поради мощен вятър и неспокойствие на морето обаче акцията беше краткотрайно спряна, заяви БНР.

Въпреки уверенията за подготвеност по пускане на същинското претоварване за през днешния ден към 13.00 часа, то продължaва да се бави до този. Люковете на хамбара са отворени посредством външната хидравлика, конфигурирана на платформа. Трите баржи, обезпечени от Европейската организация за морска сигурност, дойдоха, теглени от катери, заяви бТВ.

На към 600-700 метра във вътрешността в морето ще бъде позициониран и ферибот, който е оборудван с 12 цистерни и 18 вагона за претоварване. Намеренията са всяка баржа с потенциал от 100 тона да направи по един курс до ферибота и след олекотяването на кораба да се реши дали в акцията да бъде включена и по-голямата. Задаващото се утежняване на метеорологичните условия с увеличаване напразно и вълнението допускат бързи дейности, по тази причина и е разпоредено от министъра на превоза Христо Алексиев да се работи цяла нощ. Акцията ще продължи без спиране 40 часа на три смени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР