"Разстройство на игрите"(видеоигрите) звучи като фраза, подхвърляна от ядосани родители,

...
"Разстройство на игрите"(видеоигрите) звучи като фраза, подхвърляна от ядосани родители,
Коментари Харесай

Вече има и разстройство на игрите




"Разстройство на игрите "

(видеоигрите) звучи като фраза, подхвърляна от ядосани родители, а не като положение, на което да се обърне внимание. Световната здравна организация обаче избра да го включи в последното издание на своята вътрешна подредба на заболяванията (основана за идентифициране на здравните трендове и статистики в международен мащаб, съдържаща към 55 000 неповторими кода за пострадвания и заболявания, като дава общ език, допускащ на здравните експерти да споделят здравна информация по целия свят).

Новоразработеното разстройство се характеризира с три основни знака:

Увреден надзор върху игрите (напр. начало, периодичност, активност, дълготрайност, прекратяване);

Поставяне на игрите като приоритет, имащи преимущество пред другите ползи и ежедневни дейности;

Продължаване или ескалация на степента на привързаност към игрите, макар появяването на отрицателни последствия.

Мнозина

могат да се припознаят в тези признаци, макар че разстройството е и подложено на критика по много параграфи. Според експертите то е прекомерно необятно и субективно разбиране.

Свързани публикации.. Видеоигрите подобрявали когнитивните функционалности на мозъка 0 Видео игрите усъвършенстват паметта, само че не всички 0 Ставаме ли по-умни с видео игрите? (видео) 0

Симптомите на "разтройството на игрите " има общи черти с сходни пристрастяващи действия , като хазартното. „ Нарушенията, дължащи се на пристрастяване, са разпознаваеми и клинично значими синдроми, свързани с дистрес или разстройства в персоналните функционалности, които се развиват вследствие на повтарящо се държание, разнообразни от потреблението на субстанции, произвеждащи зависимости “, написа Световната здравна организация.

„ Нарушенията, дължащи се на пристрастяване, включват разстройство на хазарта и игрално разстройство, което може да включва както онлайн, по този начин и офлайн държание “. Въпреки всичко, организацията бързо отбелязва, че разпространяването на игралното разстройство, е „ доста едва “. Член на Световната здравна организация - доктор Владимир Познак споделя за CNN: „ Милиони от геймърите по целия свят, даже когато става дума за интензивни игри, в никакъв случай няма да се класифицират като хора, страдащи от игрални разстройства “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР