Разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства

...
Разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства
Коментари Харесай

Прокуратурата за Настимир Ананиев: Антверпен, психотропни вещества, пране на пари

" Разследване за проведена незаконна група, противозаконен трафик на упойващи средства и психотропни субстанции, изпиране на доходи, добити от закононарушение с присъединяване на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица. "

Това се споделя в малко известие на Софийската градска прокуратура във връзка подхванатите от сутринта дейности по претършуване и изземване в офиси, свързани с депутата Настимир Ананиев.

В известието се удостоверява това, което към този момент стана известно - че дейностите се в осъществяване на Европейска заповед за следствие, издадена в Кралство Белгия. Но се прецизира, че тя идва от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен,

И че дейностите са подкрепени със правосъдно решение:

" В тази връзка СГП е поискала позволение от Софийски градски съд /СГС/ за осъществяване на претършуване и изземване на адреси на територията на гр. София. На съображение издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил осъществяването на процесуалните дейности, в чиято реализация вземат участие и органите на Министерство на вътрешните работи. "

Както Клуб Z към този момент писа - към този момент версията на Ананиев е, че негова финансова къща е обслужвала счетоводно белгийска компания преди време. Но към този момент нямали нищо общо.

Той и чиновниците съдействали на проверяващите.

Ето и истинското известие на прокуратурата:

В осъществяване на Европейска заповед за следствие, издадена в Кралство Белгия, и след позволение на Софийски градски съд, се правят дейности по претършуване и изземване на адреси в гр. София

Във връзка с множество журналистически запитвания за осъществявани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ дава следната информация:

СГП извършва Европейска заповед за следствие /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, по отношение на следствие за проведена незаконна група, противозаконен трафик на упойващи средства и психотропни субстанции, изпиране на доходи, добити от закононарушение с присъединяване на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала позволение от Софийски градски съд /СГС/ за осъществяване на претършуване и изземване на адреси на територията на гр. София. На съображение издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил осъществяването на процесуалните дейности, в чиято реализация вземат участие и органите на Министерство на вътрешните работи. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР