Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са

...
Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са
Коментари Харесай

Над 8000 служители на КАТ ще се включат в контрола по пътищата около празниците

Само за четирите празнични дни към Великден предходната година са станали 264 тежки пътнотранспортни катастрофи с над 200 ранени и 7 убити, напомнят от Пътна полиция. И предизвестяват, че тази година над 8000 чиновници на КАТ ще се включат в контрола по пътищата към идните празници.

Подбирайте времето, в което тръгвате на път и проучвайте авансово маршрутите си, поучава комисар Мария Ботева от пътна полиция:

" От 11 ч. през днешния ден до 21 ч. вечерта, на следващия ден от 8  до 12 ч., в четвъртък от 14 до 20 ч., 3 май, петък от 8 до 12 ч. и на 6 май, понеделник  от 14 до 21 ч. нашите екипи ще подкрепят придвижването и ще наблюдават там, където има потребност да може да се оказва помощ, да се контролира ".

Специализирани полицейски акции за алкохол и опиати ще има през нощта на 2, 3 и 5 май, предизвести комисар Ботева. 

Полицията поучава още да обезопасите домовете си преди дълго пътешестване, а в случай че планирате посещаване в храмовете - пазете персоналните си движимости при скупчване на хора и вържете дългите коси, поради заплаха от запалване.

На пътуващите за чужбина Гранична полиция дава обещание гладко прекосяване на граничните пунктове с изключителни наряди на чиновниците и отваряне на всички гишета 

Съветът е докуменjите да се подготвят авансово, изключително в случай че пътувате с деца. 

Засилено полицейско наличие във всички празнични дни ще има на гари, автогари, храмове, пазари и първомайски тържества.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР