Ракетните удари по град в окупираната от Русия Луганска област

...
Ракетните удари по град в окупираната от Русия Луганска област
Коментари Харесай

Украински ракети удариха петролно съоръжение в контролиран от Русия град

Р акетните удари по град в окупираната от Русия Луганска област в Източна Украйна са предизвикали пожар в склад за гориво, оповестяват окупационните управляващи, съобщи ДПА.

" В резултат на ракетен удар с касетъчни муниции по Свердловск е развалено оборудване за предпазване на горива и смазочни материали ", написа в канала си в Teлеграм Леонид Пасечник, началник на силите на проруските сепаратисти в Луганска област.

През 2016 година Украйна преименува дребния град Свердловск, който е окупиран от съветските сили от 2014 година, на Довжанск. Според украинските медии при ракетната офанзива е била изумена и съветска военна база.

Видеоклипове в обществените мрежи демонстрират тежки облаци пушек, само че също и горяща многоетажна постройка в жанр казарма.

Руските управляващи на място не са дали публична информация за жертви или ранени.

Повече от две години Украйна отблъсква пълномащабна съветска военна инвазия. Наскоро Киев изстреля ракети по фабрики за преправка на нефт и хранилища за гориво в допълнение към чисто военни цели, с цел да затрудни логистиката на съветските военни, показва ДПА.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР