Разширяването, справянето с пандемията и социо-икономическото възстановяване на региона са

...
Разширяването, справянето с пандемията и социо-икономическото възстановяване на региона са
Коментари Харесай

Започна срещата на върха ЕС - Западни Балкани

Разширяването, оправянето с пандемията и социо-икономическото възобновяване на района са измежду главните тематики, които ще се разискват на срещата Европейски Съюз - Западни Балкани, която стартира в Словения.

България е показана от президента Румен Радев, който ще организира две основни срещи. По покана на еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи Радев ще се срещна с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, а по-късно - по покана на немския канцлер Ангела Меркел - и с френския държавен глава Еманюел Макрон и още веднъж Заев.

По информация от дипломатически източници на " По света и у нас ", Република Северна Македония и страните от Западните Балкани ще бъдат призовани да съблюдават двустранните контракти със страните членки и да разрешат двустранните разногласия с тях.

България отхвърли да поддържа преговорната рамка на Скопие поради редовно несъблюдение на Договора за другарство и добросъседство от 2017 година. Срещата ще проследят пратениците ни в Словения - Александър Марков и Лъчезар Ораков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР