Разширяването на НАТО ще отслаби Калининградска област, заяви министърът на

...
Разширяването на НАТО ще отслаби Калининградска област, заяви министърът на
Коментари Харесай

Литва заплаши Калининградска област

Разширяването на НАТО ще отслаби Калининградска област, съобщи министърът на защитата на Литва Арвидас Анусаускас. Думите му са представени от " Укринформ ".

„ Ако Финландия и Швеция станат членки на НАТО в края на годината, тогава освен Сувалкският кулоар ще се смята за тясно за страните на НАТО място, а цялата Калининградска област към този момент ще е уязвима част от Русия “, заплаши ръководителят на ведомството, добавяйки, че обстановката в района ще се промени коренно.



Според него, обаче, конфигурацията на Сувалкския кулоар не се е трансформирала, нито се е подобрила обстановката със сигурността към Литва. Сувалкският кулоар е предполагаем сухопътен кулоар с дължина към 100 километра, който може да свърже територията на Беларус с Калининградска област .

По-рано балтийската република спря преноса за Калининград на редица артикули, които попадат под глобите на Европейски Съюз. Тогава губернаторът на района Антон Алиханов сподели, че рестриктивните мерки засягат от 40 до 50 % от гамата артикули, в това число строителни материали, цимент и метали.

Източник: " Укринформ "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР