Разширен е обхватът на ограничителните мерки въведени в Ямбол заради

...
Разширен е обхватът на ограничителните мерки въведени в Ямбол заради
Коментари Харесай

Наложиха по-строга карантина в Ямбол

Разширен е обсегът на ограничаващите ограничения въведени в Ямбол поради установени огнища на ковид в квартал " Райна княгиня ". Решението е взето на съвещание на регионалния медицински съвет и е поради предстоящо нарастване броя на заболелите в региона, съобщи Българска национална телевизия.

От нощес с решение на регионалния медицински съвет се вкараха още повече ограничения, с цел да се ограничи разпространяването на коронавирусната зараза.

За малко повече от денонощие потвърдените нови случаи на болни от ковид в Ямбол са 20, като общия им брой доближава 35.

От 4 май са ограниченията, които са наложени на жителите в квартал Райна Княгиня. Част от тях са придвижване, разрешено в региона единствено за закупуване на храна и медикаменти.

Излизането отвън периметъра на ограничаващите ограничения е, с цел да се постави труд или поради здравна помощ. Задължително е носенето на маска или шал вътре в периметъра. Забранено е скупчването на хора.

Променят се или се прекратява придвижването на рейсове от градския превоз, преминаващи през блокирания регион.

" Разширихме периметъра с няколко улици. Една част от позитивните проби са тук от квартала, другата част са на хората от централна градска част, нямащи общо с този квартал нито като контакти, нито като работодатели, тъй че и в днешния ден ще продължим с тестването на хората, които желаят естествено, тъй като преди два дни това, което трябваше да свършим като тестване, от 13 индивида контактни на една от умрелите, пристигнаха трима от нейните родственици, успяхме да ги тестваме, двама са позитивни, тъй че една част от тях не желаят и да бъдат тествани ", съобщи пред националната телевизия Димитър Иванов - регионален шеф на Ямбол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР