Разрушения след израелската въздушна и сухопътна офанзива в град Хан

...
Разрушения след израелската въздушна и сухопътна офанзива в град Хан
Коментари Харесай

ООН за разрушенията в Газа: Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война

Разрушения след израелската въздушна и сухопътна атака в град Хан Юнис в южната част на линията Газа, 8 април 2024 година. Снимка: AP/Fatima Shbair

Атаките на Израел в линията Газа са предизвикали най-сериозните опустошения в района от времето на Втората международна война, съобщи почитан чиновник от Програмата на Организация на обединените нации за развиване, представен от ДПА. " Не сме виждали нищо сходно от 1945 година – от Втората международна война. Такъв интензитет за такова малко време и големите мащаби на разрухата ", сподели районният шеф на Програмата на Организация на обединените нации за развиване Абдала пъкъл Дардари.

Според нова оценка на организацията на Организация на обединените нации възобновяване на линията Газа би могло да продължи минимум до 2040 година. Например 370 000 жилища са били развалени в Газа доникъде на април, като 79 000 от тях са били изцяло разрушени.

Програмата на Организация на обединените нации за развиване основава оценката си на модел, вземащ поради скоростта, с която разрушените здания в крайбрежната линия са били възстановявани до момента, показва ДПА. Дори в случай че темпото се усили пет пъти, възобновяване на всички изцяло разрушени жилища би лишило 16 години.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР