Разпръснати телесни части из улиците, безпомощни цивилни граждани, по които

...
Разпръснати телесни части из улиците, безпомощни цивилни граждани, по които
Коментари Харесай

Мариупол като Сталинград: ужасяващи сцени в обсадения град

Разпръснати телесни елементи из улиците, безпомощни цивилни жители, по които се стреля " на сляпо ": гръцкият консул в Мариупол Манолис Андрулакис разказа ужасяващи подиуми от обсадения град. Той съпостави Мариупол със Сталинград.

Украйна отхвърли съветския ултиматум да предаде обсадения пристанищен град Мариупол на съветските военни. " Няма да има капитулация, няма да оставим оръжията ", сподели вицепремиерката Ирина Верешчук пред " Украинская истина " в нощта против понеделник, 21 март. Това към този момент е било обявено на съветската страна.

В неделя вечерта съветският генерал-майор Михаил Мизинцев изясни, че в Мариупол се е стигнало до " ужасна филантропична злополука ". " На всички, които смъкват оръжията, е обезпечено свободно овакантяване на града. " За тази цел през днешния ден сутринта съветската войска е възнамерявала филантропичен кулоар. По думите на Мизинцев и на цивилните жители трябвало да бъде предоставена опция да изоставен Мариупол в посока Русия или следени от съветската войска украински области. По съветски данни в пристанищния град има към момента 130 000 цивилни. Местният градски съвет укори управлението в Москва, че извежда хора срещу волята им към Русия.

" Мариупол като Герника, Сталинград, Грозни, Алепо "

Манолис Андрулакис, гръцкият общоприет консул в Мариупол, е последният посланик от Европейски Съюз, напуснал украинския обсаден пристанищен град, съгласно данни на гръцкото външно министерство. При завръщането си в Гърция той сподели следното: " Мариупол ще влезе в листата с градовете, които са били изцяло разрушени при война - като Герника, Сталинград, Грозни, Алепо. " Той прикани хората да " обединят гласовете си, с цел да изискат преустановяване на огъня ". Андрулакис разказа ужасяващи подиуми от Мариупол - разпръснати телесни елементи из улиците, безпомощни цивилни жители, по които се стреля  " на сляпо ". Дипломатът добави: " Герои са тези хора, които са останали там и които ще се опитат да стартират живота си изначало. "

Данни за погубен съветски генерал-майор

По данни на губернатора на Севастопол Михаил Развожаев, при сраженията за Мариупол е бил погубен заместник-командир на съветския Черноморски флот. Андрей Николаевич Пали е бил погубен при " борбата за освобождението на Мариупол ", осведоми Развожаев. Губернаторът на Севастопол упрекна за убийството на Пали " украински нацисти ". До този миг съветските военноморски сили не са заели позиция. Севастопол се намира на анексирания през 2014 от Русия полуостров Крим и е база на съветския Черноморски флот.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР