Разписанието на автобусите за областната транспортна схема ще бъде оптимизирано,

...
Разписанието на автобусите за областната транспортна схема ще бъде оптимизирано,
Коментари Харесай

Оптимизират транспорта до малките населени места в Пловдивск...

Разписанието на рейсовете за регионалната транспортна скица ще бъде усъвършенствано, тъй че да бъдат в интерес на жителите на околните до Пловдив обитаеми места. За това се договориха по време на среща през днешния ден заместник-кметът Тодор Чонов, представители на прилежащите по-малки общини и транспортните компании, които обслужват междуселищния транспорт.

Предстои стартирането на нова социална поръчка заради приключване периода на договорите от предходната. В момента превозът в района на Пловдив продължава да се реализира от превозвачите след въведена незабавна мярка, позволена от регионалния шеф за удължение на активността до завършване на процедурата за избор на реализатори.

Заради Коронавирус пандемията, изключителното състояние и онлайн образованието на възпитаници и студенти броят на пасажерите е доста намалял, което води до съществени загуби за превозвачите. Те дадоха обещание до дни да внесат публично предложение за смяна на разписанието на база реалноизпълними курсове, което ще се прегледа от експертите от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “.

„ Целта е да се реализира нужният брой курсове на рейсове по другите линии и до всички обитаеми места, които да се извършват постоянно, тъй че да бъдат в услуга на пасажерите “, уточни заместник-кметът Тодор Чонов. Той изясни, че в идната социална поръчка би трябвало да се заложат нужните параметри, които да дават отговор на действителностите с оглед потребността от постоянен и първокласен междуградски превоз, само че и намалелият брой пасажери.

От компаниите превозвачи обясниха, че се движат с дребни рейсове или бусове, само че и те са празни, тъй като пасажерите по маршрутите били доста малко. Според тях една от аргументите за това са продължаващите противозаконни транспорти и споделени пътувания.

В околните дни ще бъде проведена и среща с регионалния шеф и регионалната комисия по превоза, на която ще участват още заинтригувани компании и лица, тъй че да се обезпечи добра транспортна услуга в региона и осъществяване на маршрутите до дъно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР