Разочарован от образователната система на Англия, Саймън Билтклиф прекарва много

...
Разочарован от образователната система на Англия, Саймън Билтклиф прекарва много
Коментари Харесай

Британските работодатели са под напрежение заради липса на квалифициран персонал

Разочарован от просветителната система на Англия, Саймън Билтклиф прекарва доста време в образование на нови чиновници в своята маркетингова компания в " меките умения ", от които той и доста работодатели споделят, че мудната стопанска система на страната има огромна потребност, споделя " Ройтерс ".

Установявайки, че новоназначените постоянно се затрудняват да реагират бързо, той им слага провокации на работното място, с цел да се научат да вземат решение проблеми с положително движение и в екипи. Много от тях не се приспособяват, което води до огромни съкращения след три- и шестмесечни оценки.

 Пенсиониралите се рано британци не желаят да работят макар растящите разноски за живот Пенсиониралите се рано британци не желаят да работят макар растящите разноски за живот

В цяла Англия разочарованието на Билтклиф се споделя от компании, които споделят, че учебните заведения, техническите колежи и стажантските стратегии не обезпечават чиновниците, от които се нуждаят, от програмисти до квалифицирани машинисти.

Фирмата на Билтклиф, Webmart, поучава клиенти за въглеродния отпечатък на техните маркетингови интервенции.

Билтклиф разказва просветителната система като " несъответствуваща за задачата " в една изменяща се стопанска система, където растежът на автоматизацията и изкуственият разсъдък ще създадат креативните умения и адаптивността още по-важни.

 Британските работодатели са напрегнат поради липса на дипломиран личен състав
© Reuters

Докато Англия може да се похвали с водещи в света университети, топ учени и възходящ дял на младежите, които не престават академичното си образование след 18 години, по-малко от една пета от 25-64-годишните имат професионална подготовка, спрямо повече от половината в Германия, съгласно Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Очаква се министърът на финансите Джеръми Хънт да разяснява дефицита на умения в изказване за бюджета в сряда, което ще показа като проект за напредък на английската стопанска система - единствената в Г-7, която към момента не е възстановила размера си отпреди пандемията.

Но минали опити за образование на повече чиновници доведоха до утежняване на казуса с някои ограничения, а всяко огромно усъвършенстване на системата за умения след 16 години евентуално ще отнеме години.
Недостигът на квалифицирани служащи не е неповторим за Англия, само че се изостри от излизането на страната от Европейския съюз, което сътвори повече администрация и разноски за работодателите, наемащи чиновници от блока. Това способства за скока на незаетите работни места до рекордни равнища предходната година.
Позициите в цифровите сфери порастват четири пъти по-бързо от работната мощ като цяло и има приблизително 173 хиляди свободни работни места на месец за цифрови специалности, което коства на стопанската система десетки милиарди паунда всяка година, съгласно държавното управление.

Билтклиф и други работодатели настояват, че би трябвало да се създадат промени освен в следучилищното образование, само че и в самите учебни заведения, които те и някои просветителни деятели подлагат на критика за все по-засиленото поощряване на запаметяването на проби за сметка на креативното мислене и практическото образование.
Фондация Edge, която се стреми да усъвършенства връзките сред образованието и работодателите, споделя, че времето за предмети като компютърни технологии и практическа научна работа е било понижено през последното десетилетие.
Предметите, при които има огромно нарастване през последното десетилетие, включват география и история.

Въпреки фокуса върху изпитите, към 100 хиляди души напущат учебно заведение всяка година без да покриват нужните стандарти по британски и математика, а Англия има един от най-високите проценти измежду водещите международни стопански системи на младежи, които не са в сферите на образованието, пазара на труда или образованието.

В отговор на въпрос на " Ройтерс " за данните на Фондация Edge, министерството на образованието съобщи, че всяко държавно финансирано учебно заведение е " задължено да преподава необятна и уравновесена образователна стратегия ".

Промени в образованието

Без бърза промяна на системата за образование английският набор от висококвалифицирани възрастни евентуално ще намалее още повече спрямо други страни, предизвести Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Групите на работодателите приканват Хънт да засегне въпроса по какъв начин се финансира образованието в речта си за бюджета.

От 2017 година компаниите с годишна сметка за заплати над 3 милиона паунда са задължени да заплащат специфичен налог, вложен във фонд, от който фирмите могат да черпят за образование.

Работодателите споделят, че постоянно не могат да намерят подобаващи курсове за образование, а над 2 милиарда паунда неизползвани събрани средства са отишли в държавната хазна.

 Саймън Билтклиф
© Reuters

Саймън Билтклиф

Конфедерацията на английската промишленост, лобистка бизнес група, желае Хънт да разреши на компаниите да влагат парите в по-широка гама от образования, а освен в стажове, базирайки се на личното си проучване, което предвижда, че девет от 10 английски служащи ще би трябвало да се преквалифицират до 2030 година, с цел да се приспособяват към измененията в стопанската система.

Министерството на финансите сподели в събота, че Хънт ще разгласи образование за връщащи се на работа възрастни хора, което ще бъде по-гъвкаво и по-кратко от други стратегии, наред с разширението на скица за преквалификация в сфери като строителство и технологии.

Корпоративните водачи признават, че работодателите също би трябвало да създадат повече сами и дават приоритет на образованието даже в слаби времена.

Лъч светлина

Оли Нютън, изпълнителен шеф на Фондация Edge, разяснява, че има лъч светлина, в това число учебни заведения, които тестват нови хрумвания.

" Мисля, че има същински подтик да се направи нещо друго ", счита Нютън.

Едно такова учебно заведение е обществено финансираното XP в Донкастър.

Децата, които се причисляват към XP на 11-годишна възраст, незабавно отиват на странствуване до планините на Англия или Уелс, с цел да се научат да се оправят с новите провокации и значимостта на работата в екип.
Вдъхновен от учебните заведения за образование, основано на планове, в Съединените щати, XP изпраща учениците отвън класните стаи, с цел да се задълбочат във въпроси като миграцията или въздействието от затварянето на локалната минна промишленост, изисквайки от тях да си поддържат връзка с възрастни и да схванат околния свят.

По думите на Клайра Солтер, шеф на XP, нейните възпитаници " могат да влязат на всяко изявление с убеденост и да приказват за себе си. "

Докато изоставен XP на 16 години, всички възпитаници имат опит с говоренето пред групи от 250 души за работата си.

Миналата година всичките 50 възпитаници, които са приключили XP, са останали в образованието или са почнали работа или образование, до момента в който процентът на 16-17-годишните, които не са в системите на образованието, заетостта или образованието в Донкастър е бил близо 5 на 100 при започване на 2022 година

" Интересуваме се в действителност от неща, които надвишават естествения учебен живот и приготвят децата за тяхното бъдеще ", сподели Солтър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР