Разнобоят в Обединени патриоти, за който напоследък алармира единият му

...
Разнобоят в Обединени патриоти, за който напоследък алармира единият му
Коментари Харесай

Коалицията гърми: Волен Сидеров откри фронт срещу Валери Симеонов и ГЕРБ

Разнобоят в " Обединени патриоти ", за който в последно време сигнализира единият му съпредседател – Валери Симеонов, явно завладява цялата ръководеща коалиция ГЕРБ - " Обединени патриоти ". Самият Симеонов предизвести в последните дни, че патриотичното обединяване " скърца " поради устрема на Вътрешна македонска революционна организация отпред с Карсимир Каракачнов да узурпира медийното пространство за лични цели, както и поради пасивността на шефа на парламентарната група на " Обединени патриоти " (ОП) Волен Сидеров, който не подхваща нищо за изглаждане на напрежението.

Умълчалият се в последно време Сидеров ненадейно се засилва и освен призна за спор в Оперативна програма, само че упрекна за него ръководителя на парламентарната група на Цветан Цветанов, като по едно и също време с това атакува Валери Симеонов.

" Не е работа на Симеонов да разсъждава върху работата на парламентарната група. Ако желае да оглавява парламентарната група - да заповяда, аз мога да отида на негово място. И всеки да си гледа работата. Ако той желае да менторства и да споделя какво би трябвало да се случва на всички места, това не е вярно ", разяснява преди ден Волен Сидеров пред партийната си телевизия " Алфа ".

Цеко е задоволително богат, с цел да се грижим ние за неговите ползи

Според него вицепремиерът Симеонов, който е главният мотор в държавното управление за разширението на ски зоната в Банско посредством незабавни промени в проекта за ръководство на Национален парк " Пирин ", провокирали цивилен митинги, обслужва олигархични ползи.

Ние (ОП) влязохме в тази ръководеща коалиция " не с цел да вършим лифтове, пързалки, ски писти и писти за шейнички, влязохме да подвигаме приходите, това беше нашата съществена цел, да подвигаме стандарта на българите. А не да се грижим от кое място ще мине лифтът и компанията офшорна с Георгиус Георгиу от Кипър, назначен да прикрива същинския притежател, дето в последна сметка Борисов му сподели името - Цеко, да се грижим за неговите ползи. Той е задоволително богат Цеко, с цел да се грижим ние като патриотична групировка да прокарваме закони в негова изгода. Айде апелирам ви се, в случай че обичате, сътрудници в изпълнителната власт, основно към двамата вицепремиери се обръщам, да отклоним взор от лифтовете, плажовете нощните заведения, пинакотеките и да почнем да мислим за прехраната на българина ", прикани Сидеров.

" Другият вицепремиер пък се е вторачил в самолети ", продължи той, визирайки министъра на защитата Каракачанов. Към него също бе насочен съответен съвет: Ние сме дали на Съединени американски щати военни бази, не заплащат нула, айде в случай че обичат да подарят 20 самолета, а не да желаят 2 милиарда от измъчения българин

Има парламентарна група, тя работи доста добре под мое управление, салдото е налице, сподели в умозаключение Сидеров.

Откритият от него фронт против зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов засяга и нещо като скрит план сред Валери Симеонов и Цветанов за одобрение на Истанбулската спогодба.

" Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов беше основният, който работеше за приемането на Истанбулската спогодба. Ако не бях декларирал изрично, че групата на Обединени патриоти е срещу конвенцията, и ГЕРБ не я бяха отдръпнали, тя можеше да бъде препъни камък в връзките сред обединението на Обединени патриоти с ГЕРБ. Когато аз заявих, че няма да я подкрепим, Цветанов към този момент беше подработил водача на НФСБ, и от тях започнаха да се чуват гласове, че в случай че има съпътстващи заявления може и да мине. Тогава се разгневих и споделих, че това може да е краят на обединението. Ако Цветанов продължава да работи за тази спогодба, това значи,че той работи против държавното управление на ГЕРБ и Оперативна програма ", предизвести Волен Сидеров.

Самият Валери Симеонов в никакъв случай не е подкрепял Истанбулската спогодба, само че разгласи за " глупотевина " поискания от Каракачанов референдум за гей браковете.

" Много обичам някогашни комунисти от Министерство на вътрешните работи да разсъждават за комунизъм "

Лидерът на " Атака " обаче упрекна Цветанов и по тази причина, че работил като " координатор " и отклонявал значими тематики, като вместо това се занимавал с отстраняването на зам.-председателя на Народното събрание от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов, който оправдава политическите убийства на Народния съд през 1945 година

Това е загуба на парламентарно време, сподели Сидеров в четвъртък пред Българска национална телевизия, пояснявайки за какво народните представители от " Атака " не са взели участие в разискването и гласуването на оставката на Жаблянов.
" Много обичам някогашни комунисти от Министерство на вътрешните работи да разсъждават за комунизъм ", съобщи Сидеров по адрес на Цветан Цветанов.
По думите му Цветанов работи като " координатор ", който съзнателно размивал посредством незначителни тематики вид " дъвка " значимите за обществото въпроси: " Например, закона за българския език, който сме подготвили от дълго време. Промените в състава на КЕВР, които подвигнаха цената на водата. Тези тематики не са значими за ръководителя на групата на ГЕРБ, за него е значимо да в профил зам.-председателя на Народното събрание, тъй като ставало дума за Народния съд. Господин Цветанов е овладял тактиката да отклонява значимите тематики. Аз по принцип м ного обичам някогашни комунисти от Министерство на вътрешните работи да разсъждават за комунизъм, социализъм и Народен съд ", разяснява Сидеров.

Не влизал в конфликт с Цветанов, тъй като не сме на едно равнище

Той съобщи още, че не влиза в конфликт с Цветан Цветанов, тъй като не са на едно равнище – Цветанов не бил прочел толкоз книги, колкото той.

Според него можело да се започват енергийни планове, само че управлението на ГЕРБ избира да се занимава с метафизичен въпроси.

Шефът на " патриотите " в Народното събрание изрече всичко това два дни след взаимното съвещание на групите на ГЕРБ и Оперативна програма, на което съгласно Цветанов решили с консенсус да бъдат виновни при изложение на персонално мнение, за де не се основава усещане за несъгласия сред тях. От изявлението на Цветанов се разбра също, че следва съвещание на политическия съвет на ръководещата коалиция, на което ще бъдат разисквани две тематики, по които не е реализиран консенсус, само че отхвърли да каже кои са.

Цветанов се въздържа да разяснява обвиняванията на Сидеров в четвъртък. " Уважавам всяко друго мнение. Когато има сходни заключения или упреци към мен, особено от съдружни сътрудници, не очаквайте от мен да давам отговори през медиите. Докато не беседвам с Волен Сидеров, няма да разясня тематиката. Не считам, че би трябвало да бъдем генератори на изкуствени кавги в обществото и в парламентарното болшинство ", сподели пред кореспонденти ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Напрежението сред ГЕРБ и " Обединени патриоти " до момента не беше на дневен ред, за разлика от разправиите сред Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Атака ".

Още при договарянията за сформиране на държавно управление с ГЕРБ се заприказва, че националистите са пред разпад, само че явно присъединяване във властта се оказа добра заварка и месеци наред водачите на трите партии демонстрираха взаимност между тях, когато някой от тях бе нападнат. Най- усърден в тройката е някогашният клиент на прокуратурата Волен Сидеров, който тотално приключи експанзията и театралните си изцепки.

Това, което се случи зад кадър е, че " Атака " намерено вкара в ръководството фрагменти, свързани с Движение за права и свободи и Делян Пеевски, а Каракачанов прокарва същите ползи, само че по-прикрито. Валери Симеонов кара по своя волна стратегия и политическият му дневен ред постоянно се разминава както с този на премиера Бойко Борисов, по този начин и на държавното управление, а явно – и на личната му коалиция Оперативна програма.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР