Размерът на средствата за държавно подпомагане на филм не трябва

...
Размерът на средствата за държавно подпомагане на филм не трябва
Коментари Харесай

Размерът на държавното подпомагане на филм не трябва да надвишава 50 на сто от бюджета на проекта

Размерът на средствата за държавно подкрепяне на филм не би трябвало да надвишава 50 на 100 от бюджета на плана, а за сложни филми - 80 на 100, само че не повече от 70 на 100 от средностатистическия бюджет за миналата година за съответния тип филм. Това реши дефинитивно Народното събрание с признати на второ четене промени в Закона за филмовата промишленост.

Депутатите дефинираха на територията на България да се разходват минимум 75 на 100 и не повече от 160 на 100 от размера на отпуснатите по този закон целеви средства за държавно подкрепяне. Националният съвет за кино може годишно да предлага най-малък % на разходваните средства, по-висок от 75 на 100.

Средностатистически бюджет на игрален филм е бюджет на игрален филм с времетраене над 90 минути, изчислен въз основата на регистрираните разноски за приключените филми и бюджетните разноски на филмите в произвеждане за миналата година, в това число разноските за разработване на 5 копия за разпространяване на кино лентата, превод и субтитриране на два непознати езика, както и разноските за реклама и промоция в размер 10 на 100 от сумата на бюджета, преизчислен по формалния показател на инфлация за миналата година. Неприключилите до влизането в действие на гласуваните промени заплащания се правят единствено въз основа на подписаните до 31 декември 2017 година контракти за подкрепяне по реда на този закон, в границите на мярка за помощ SA.30569 - Схема за помощ за българската кино промишленост, позволена с Решение на Европейската комисия от 2 август 2012 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР