Разликата между първите две политически сили - Продължаваме промяната-Демократична България

...
Разликата между първите две политически сили - Продължаваме промяната-Демократична България
Коментари Харесай

Разликата между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е половин процент, сочи Маркет Линкс

Разликата сред първите две политически сили - " Продължаваме промяната-Демократична България " и ГЕРБ -СДС е единствено 0,5%. Това сочи най-новото национално изследване на организация „ Маркет Линкс “, финансирано и осъществено взаимно от Би Ти Ви.

Изследването, което е извършено измежду 1080 пълнолетни лица в интервала 18-27 февруари по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета, демонстрира още, че в случай че изборите бяха в този момент , в Народното събрание щяха да влязат 5 политически сили.

Подкрепата за ПП-ДБ е 20.9% измежду решилите да гласоподават, а за ГЕРБ - 20.4 на 100. Трета политическа мощ е Движение за права и свободи с 13.3%. Следват " Възраждане " с 11.8 % и Българска социалистическа партия с 6.6 %. Под линия остават " Български напредък " с 2.4%, Има Такъв Народ с 2.3% и „ Левицата! “ с 2.3 на 100 поддръжка.

" Засега е мъчно да се планува опцията някоя от тези две обединения - ПП-ДБ или ГЕРБ-СДС - да д остигне толкоз висок % резултат на идните избори, тъй че да успее да образува независимо държавно управление. Това по принцип наподобява невероятно, тъй че съдружна форма би била наложителна за образуването на идващ постоянен кабинет ",коментира пред Би Ти Ви шефът на „ Маркет Линкс “ Добромир Живков.

По думите му към момента е рано да се каже дали обединяването на Политическа партия и Демократична България им носи по-голям триумф, в сравнение с в случай че се бяха явили по настрана. " Има доста гласоподаватели, които към момента не са взели дефинитивно решение за кого да гласоподават. Към момента виждаме извънредно изострена борба за първото място с на практика еднакъв резултат ", уточни Живков.

" Значително по-висока готовност виждаме в обединението ПП-ДБ. В ГЕРБ-СДС можем да търсим и вид за някакъв електорален запас, защото виждаме, че мобилизацията не е на доста високо равнище. Това може да е резултат и от други процеси, които текат в нашето общество. Възможно е този капацитет да не бъде осъществен в деня на изборите ", добави той.

Според него при Движение за права и свободи не се следи основна динамичност, само че при " Възраждане " има известно повишаване на политическата поддръжка.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия отбелязва низходящ тренд, който е непрекъснат и това е последваща стъпка надолу.
" Разчитането на хартиената бюлетина да промени този резултат може да докара до някаква частична готовност още веднъж в редиците на Българска социалистическа партия, само че като цяло резултатите могат да ни вършат по-скоро скептични към сходно развиване ", уточни Живков.

Според проучването  " за " хартиеното гласоподаване са 20%, " за " машинното – 56%, а неутрални са 24%.
 Market Links " Маркет Линкс "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР