Различните видове плодове са идеална основа за домашна бира с

...
Различните видове плодове са идеална основа за домашна бира с
Коментари Харесай

Как да си направим бира от плодове

Различните типове плодове са идеална основа за домашна бира с лек плодов усет. Можете да извършите елементарно портокалова бира. Разтворете в малко вода два кг и половина захар. Добавете 100 мл бяло вино и кипнете.

Излейте в малко дървено буренце и прибавете сока от три портокала, като махнете семките. Добавете две супени лъжици бирена квас и напълнете буренцето догоре с вода. Разбъркайте сместа и оставете на температура от петнадесет градуса.

Затворете буренцето с запушалка, в която има тръбичка за въздух. На третия ден прибавете в бурето четиридесет грама нарязани на ситно портокалови кори.

След пет дни разлейте течността в бутилки, затворете и съхранявайте на хладно. По същия метод можете да приготвите бира от лимони.

 Как да си създадем бира от плодове

Бирата от сливи се прави с шест кг добре узрели сливи, които са намачкани добре и са накиснати в четири литра вода. Добавя се разтвор от четири кг захар и малко вода, прибавят се и двеста мл бяло вино.

Сместа се кипва, по-късно се излива в буренце и се долива с вода, като се прибавят и три супени лъжици суха бирена квас. Оставя се на осемнадесет градуса и на третия ден се прибавят четиридесет грама нарязани на ситно лимонови кори. В тапата се поставя тръбичка за въздух и след 10 дни се разлива в бутилки.

Можете да извършите бира и от зеленчуци – за тази цел най-подходящи са морковите. Оранжевите зеленчуци – към четири-пет кг - се настъргват на едрото ренде, отцежда се сокът, кипва се и се прецежда през марля.

Леко се охлажда и се прибавят половин шепа изсъхнал хмел и половин супена лъжица бирена квас. Всичко се разбърква добре и се оставя за три денонощия на осемнадесет градуса. Сваля се пяната, прецежда се през марля и се разлива в бутилки. След една седмица престой на хладно може да се употребява.

Бира се прави и от зелен грах. Шушулките на младия грах съдържат много захар. Сложете в тенджера млади, неузрели шушулки грах и кипнете на муден огън, като преди този момент ги залеете с вода, която да е 10 сантиметра над шушулките.

Варете три часа, като при нужда добавяйте вода. Прецедете отварата през три пласта марля и охладете. Пригответе запарка от една шепа изсъхнал хмел или сушена салвия, кипнати за няколко минути с две-три супени лъжици суха бирена квас. Двете течности се смесват и се покриват с похлупак.

Оставят се на топло за три дни, като се маха пяната от време на време. След това се разлима в бутилки и се оставя за една седмица на студено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР