Различните видове коронавируси са много разпространени. Голяма част от сезонните

...
Различните видове коронавируси са много разпространени. Голяма част от сезонните
Коментари Харесай

Ето как коронавируси ни тормозят всяка година

Различните типове коронавируси са доста публикувани. Голяма част от сезонните болести през зимата, които прекарваме всяка година, са породени също от коронавируси, описа пред БНР Любомир Нечев, химик и вицепрезидент на биотехнологична фармацевтична компания в Масачузетс, Съединени американски щати.

„ Ние имаме характерна технология, която управлява РНК. Голяма част от болесттите, в това число някои вирусни болести, са резултат на прекалено много или прекомерно малко продуциране на някакъв протеин. Голяма част от технологиите се борят да усилят или понижат концентрацията на този протеин в кръвта. Нашата технология е стъпка преди този момент: ние направляваме РНК-то, което се създава в организма, а то от своя страна създава протеина “, изясни той в изявление за националното радио.

Голяма част от вирусите работят с вирусно РНК, което вирусът вкарва в клетката и по-късно стартира да се развъжда и в случай че можем да нападаме това РНК – това е единият от методите да се борим против ковид, който сега имаме, добави химикът. Другият метод – вирусът употребява така наречен host фактори, „ домашен фактори “ – протеини в човешките кафези, посредством които прониква в клетката. „ В общи линии е малко като „ троянския кон “ – тези протеини си имат естествени функционалности в човешките кафези, само че вирусът се научава по какъв начин да ги употребява за своя полза. “

Компанията на Любомир Нечев е работила по няколко антивирусни стратегии, преди да тръгне пандемията от COVID-19.

Сега към този момент имат „ претендент “ за директна офанзива на РНК на ковид, приготвят производството на задоволително материал, с цел да могат преди края на годината да стартират клинични тествания.

„ Това е лекарство, което ще се употребява, най-малко по този начин го виждаме към този момент, то или ще защищава хората да заловен вируса, или в случай че инцидентно вирусът влезе в тялото на човек, лекарството ще помогне да го прекара доста леко или изобщо да не се разболее, като понижи какъв брой вирус ще се развъди в тялото “, означи Нечев.

Любомир Нечев се съмнява, че до края на тази година ще е допустимо да се появи ваксина против COVID-19, защото развойната активност лишава сред 18 месеца и две години. „ Освен в случай че не е ваксина, която към този момент е употребена за нещо друго и, просто шанс, работи и против ковид “, разяснява той.

Есента обаче би била положително време да се тестват новосъздадени медикаменти, предпазващи от ковид, изключително измежду рискови групи като медицинския личен състав, в случай че се появи втора вълна от болестта, счита Любомир Нечев.

„ В момента, в който вирусите отидат надолу и болестта отиде надолу, огромна част от вложенията, които се дават за компании да създават медикаменти или ваксини против тоя вирус, стопират и съответните компании стопират да работят по това “, уточни той.

Има две съществени разновидности на настоящия ковид – едната е тази в Ухан в Китай, а другата – в Европа, напомни експертът.

„ Но както е вирусният ген, местата, които мутират, са такива, че задоволително постоянен е вирусът, тъй че постоянно могат да се намерят претенденти, които нападат частта на вируса, която остава непокътната. Малки разновидности няма да трансформират интензивността на лекарството, което ще е против вируса. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР