Различни видове роботи изпълняват операции по сортиране на поръчки(снимка: Amazon) Гигантът

...
Различни видове роботи изпълняват операции по сортиране на поръчки(снимка: Amazon)
Гигантът
Коментари Харесай

Роботите доближават броя на хората в Amazon


Различни типове роботи извършват интервенции по подбиране на поръчки
(снимка: Amazon)

Гигантът в електронната търговия Amazon се обрисува като водач в роботизацията на бизнеса, а също и в производството на индустриални ролити. Броят на машините, които заместват хората или работят взаимно с тях в предприятията на компанията, се е удвоил за три години, съгласно медийни изявления.

В последните години Amazon доста усили броя на роботите, които наема в своите центрове за осъществяване, което му дава съображение да твърди, че сега е най-големият производител на индустриални роботи в света. Броят на роботите в компанията е повишен от 350 000 през 2021 година до 750 000 към средата на 2023 година, съгласно репортаж на Business Insider.

Amazon употребява няколко разнообразни типа роботи като част от своите интервенции за подбиране на поръчки. Два от тях, Robin и Sparrow, са създадени и създадени от самата компания и бяха въведени в употреба в нейния личен Център за нововъведения в роботиката, ситуиран покрай Бостън.
още по темата
Robin е една от най-сложните стационарни роботизирани системи, основани от Amazon. Машината оказва помощ за сканиране и подбиране на пакети на разнообразни стадии от процеса на доставка. Роботът Sparrow, от своя страна, усъвършенства осъществяването на поръчките.

Американската компания употребява също роботи Proteus и Hercules за пренасяне на контейнери. В допълнение, роботизираната система Sequoia разрешава подбиране и пренасяне на контейнери, намалявайки физическото натоварване на личния състав.

Роботите понижават повтарящите се придвижвания и усилват продуктивността, като разпознават и съхраняват инвентара по-бързо. Според Amazon, с помощта на Sequoia, продуктите се слагат на платформите на компанията 75% по-бързо, а времето за обработка на поръчките понижава с 25%.

Използването на роботи също води до по-малко произшествия и изгубени работни часове в оборудванията на Amazon. През 2022 година броят на докладваните произшествия и „ броят произшествия със изгубено време ” са намалели надлежно с 15% и 18% по отношение на нероботизираните обекти.

Скот Дресър, вицепрезидент на Amazon Robotics, акцентира, че потреблението на роботи не заплашва чиновниците, а в противен случай, уголемява опциите за съдействие и поддръжка на личния състав. По неговите думи, взаимната работа на роботите и чиновниците е от решаващо значение в метода на компанията към внедряване на системи от рода на Sequoia и Digit.

„ През последните 10 години инсталирахме стотици хиляди роботизирани системи и създадохме стотици хиляди нови работни места. Това включва 700 нови работни категории в квалифицирани позиции, които не са съществували преди в нашата компания ”, сподели Дресър.

Според годишния доклад на Amazon за 2023 година, броят на роботите на компанията към момента е доста по-нисък от общата работна мощ от 1 525 000 души. В същото време Amazon продължава да уголемява потреблението на роботи в своята активност и разликата последователно се стопява.

Въпреки общите доходи на компанията от 143,3 милиарда $ през първите три месеца на годината, което е с 13% повече от същия интервал на предходната година, Amazon беше принудена да редуцира работни места в подразделението си Amazon Web Services (AWS). Оперативната облага набъбна с над 200% до 15,3 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР