Различен, истеричен, навяващ и притеснения. Така определи езика за COVID-19

...
Различен, истеричен, навяващ и притеснения. Така определи езика за COVID-19
Коментари Харесай

Експерт по комуникация: Езикът за COVID-19 - различен, истеричен, навяващ страх и притеснения

Различен, нервен, навяващ и терзания. Така дефинира езика за COVID-19 и пандемията на политиците и медиите Даниел Киряков от Центъра за разбор и спешни връзки в студиото на „ Лице в лице “ по БТВ.
„ Някои молят към деяние, други към безучастие. На моменти сме в безпорядък на посланията “, добави той. „ Посланието „ приказва с емпатия “ на понятен език, не просташки, намерено, в студио, с добре подбрани думи отваря доста порти. Комуникацията е управническа функционалност. Тук е доста значим моментът един водач в действителност да се обърне освен към своите гласоподаватели, само че към нацията с послания, които биха били съчувствени, налични. Биха успокоили хората, не биха въвели в опит за пояснение какво е желал да каже лирическият воин. Този звук трябваше да бъде общопризнат още от март месец насам “, изясни Киряков.
 COVID-19 и психическото ни здраве: Как да запазим успокоение COVID-19 и психическото ни здраве: Как да запазим успокоение
Пандемията от ковид вади на напред във времето старите ни непреработени страхове, тревожости, раздели и неналичия, които не сме съумели да прочие..
Експертът открива разлики в методите на изложение на президента, премиера и на другите министри, като този на опазването на здравето. „ Някои от тях демонстрират еластичност, някои от тях демонстрират схващане на материята. Няма да навлизаме в подробен разбор кой, по какъв начин, какви цели е преследвал, с цел да използва обещано обръщение. При нас, а и в други страни сега има най-малко три рецесии – политическа, икономическа, здравна. Сечението сред тези три рецесии е неналичието на доверие, неналичието на бистрота “, съобщи той.
„ Има медии, за които фактологията и източника са извънредно значими. Това е функционалност на професионализма вътре в тях. Търсенето на жълтината, на абсурда, не носи изгода на аудиторията. Медията с изключение на информативна функционалност има отговорността да възпитава и в същото време да направлява своята публика в посока на от малко малко разумност “, разяснява специалистът по връзки. Той вижда и връзка сред медиите, които поддържат властта и метода, по който те показват пандемията като най-страшното нещо на света.
„ По този метод в тази невиждана обстановка властимащите се показват или като наши спасители, или като хора, които са изчерпали всички вероятни решения да бъдат направени за спасяването. Този звук внася този безпорядък и тази непотребна патетика “, изясни Киряков.
„ Имаме потребност всички да се научим по какъв начин да разчитаме избрани данни изключително в тази неопределеност, каквато е коронавирусът. Данни от през вчерашния ден към този момент са остарели и тук не става въпрос за борсова информация, а за здравна. Динамиката е голяма и отговорността е на медиите “, съобщи Киряков.
 Психолог: В групова невроза сме, следва дълга психоемоционална рецесия Психолог: В групова невроза сме, следва дълга психоемоционална рецесия
" В момента ние сме в групова невроза – освен в България, в света. В екзистенциална, многопластова рецесия. Всъщност на карта е...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР