Разходите на германския автомобилостроител Volkswagen)около дизелгейт надхвърлиха 30 милиарда евро

...
Разходите на германския автомобилостроител Volkswagen)около дизелгейт надхвърлиха 30 милиарда евро
Коментари Харесай

Дизелгейт коства над 30 млрд.евро на Volkswagen до момента

Разходите на немския автомобилостроител Volkswagen)около дизелгейт надвишиха 30 милиарда евро (34 милиарда долара), откакто групата записа спомагателни 1 милиард евро за юридически опасности в доклада си за първото тримесечие, който бе оповестен през днешния ден.

Отчетената сума включва разноски за юристи, обезщетения и неуредени правосъдни процедури, уточни Франк Витер, който е член на съвета на Volkswagen, отговарящ за финансите, представен от ДПА.

Макар тази сума да покрива всички разноски, които в този момент се плануват, не са изключени и спомагателни разноски, сподели още Витер.

По-голяма част от разноските поради абсурда с дизеловите излъчвания са изплатени в Съединени американски щати, където избухна дизелгейт.

Автомобилната компания е изправена пред над 60 000 самостоятелни правосъдни процеси в Германия, като множеството плануват обезщетения. Инвеститорите също започнаха каузи, в които упрекват Volkswagen, че е дал информацията за протичащото се късно.

Поради тази причина оперативната облага се е намалило до 3,9 милиарда евро (4,4 милиарда долара) по отношение на 4,2 милиарда $ през същото тримесечие на предходната година. Приходите от продажби на групата в същото време са нарастнали с 3,1 % до 60 милиарда евро.

Марката Volkswagen, която е главната измежду 12-те марки на концерна, регистрира увеличение на оперативната облага с 5 % до 921 млн. евро, защото контролът върху разноските и по-печелившия модел са компенсирали по-ниските размери на произвеждане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР